Kezdőlap EGÉSZSÉG Hihetetlen dolgok derültek ki a kókuszolajról. Mégsem egészséges?

Hihetetlen dolgok derültek ki a kókuszolajról. Mégsem egészséges?

Hirdetés

A kókuszolaj évek óta az egyik legtöbbet hirdetett szuperélelmiszer, nem csak sütésre-főzésre alkalmas, de hihetetlenül egészséges is. Így tartottuk eddig számon. Ha eddig te is rajongtál érte, most jó, ha az új tényeket figyelembe véve átgondolod egy kicsit a kókuszolajjal való viszonyod.

Tavalyi kutatások alapján azt is kijelentették, hogy a kókuszolajnál már a vaj is jobb, inkább ez utóbbit kell használni főzéshez, sütéshez.

Hirdetés

Nemrég a Freiburgi Egyetem kutatója, dr. Karin Michaels kijelentette, hogy a kókuszolaj színtiszta méreg. “Az egyik legrosszabb étel, amit választani lehet”-mondta a YouTubon közzétett előadásában, amit több, mint 800 ezren néztek már meg.

A professzor szerint a kókuszolajban levő telített zsírsavak nagyon megemelik a koleszterinszintet, ez pedig hosszútávon szívelégtelenséget okozhat.

A kókuszolajjal szemben jobb ha inkább hal-, vagy növényi eredetű olajokat használunk, de még a vaj, vagy az állati eredetű zsírok is sokkal egészségesebbek. A kókuszolaj 80%-a, a vajnak pedig csak 60%-a telített zsírsav.

Lilly Soutter az Independentnek azt nyilatkozta, hogy “Olyan, hogy “rossz” vagy “jó” étel egyszerűen nem létezik.

Azzal, hogy bizonyos táplálékokat méregnek nevezünk, csak azt érjük el, hogy az emberek rettegni kezdenek tőle.” Szerinte mértékkel ajánlott fogyasztani a kókuszolajat, de nem muszáj teljesen kiiktatni az életünkből.

A nők napi 20 gramm, míg a férfiak 30 gramm telített zsírsavat fogyaszthatnak el gond nélkül.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...