Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Hetente háromszor néhány aszpirint tört össze a hajára. Az eredmény meggyőzött minket...

Hetente háromszor néhány aszpirint tört össze a hajára. Az eredmény meggyőzött minket is, hogy kipróbáljuk!

Az aszpirin az a gyógyszer, mely egyetlen házi patikából sem hiányozhat. Nagyon sokoldalúan felhasználható, éppen ezért szerezzünk be belőle néhányat!

Gyógyászati szempontból fontos tudni róla, hogy hatékony gyulladáscsökkentő, csillapítja a lázat, és a fejfájást, megakadályozza a vérrögök kialakulását. Nézzük ezen túl, mi mindenre jó az aszpirin!

1.Felfrissíti, és tisztítja bőrt

-szalicilsav tartalma miatt megakadályozza a pattanások, és aknék kialakulását, fertőtleníti a bőrt, eltávolítja a fölösleges zsírréteget, és hámsejteket. Zúzzunk porrá 5 aszpirin tablettát, majd keverjük el annyi vízzel, és egy evőkanál mézzel, hogy pépes masszát kapjunk belőle. Kenjk fel az arcbőrünkre, hagyjuk állni 15 percig, majd mossuk le.

2.Korpásodás ellen

-zúzzunk porrá 2-3 aszpirin tablettát, majd keverjük el samponnal, és így mossunk hajat. Mielőtt leöblítenénk, várjunk néhány percet, hogy hasson.

3.Virágok frissen tartására

-a vágott virágok vizébe tegyünk 1 aszpirin tablettát, így sokkal tovább frissen marad

4.Izzadtságfoltra

-törjünk össze 2-3 aszpirintablettát, keverjük el egy kevés vízzel, majd kenjük be vele a benedvesített izzadtságfoltot. Hagyjuk állni 5-10 percet, majd mossuk ki.

5. Lemerült akkumulátorra

-ha lemerült az autó akkumulátora, tegyünk 2-3 aszpirintablettát bele. Látni fogjuk, hogy a szalicilsav hatására újratöltődik az akkumulátor. Nagyon jó megoldás lehet vészhelyzetben.

loading...