Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Hatalmas tévhit! 13 dolog, amit soha ne tisztíts ecettel!

Hatalmas tévhit! 13 dolog, amit soha ne tisztíts ecettel!

Ha úgy érzed, hogy nagytakarítás közben eluralkodik rajtad a káosz, és utolsó pillanatban még a tisztítószered is elfogy, ülj le, és próbálj megnyugodni. Még, ha eddig azt is gondoltad, hogy nincs semmi vész, hiszen van otthon ecet, jó, ha tudod, hogy bizonyos tárgyak, felületek esetében jó, ha messzire kerülöd az ecetet.

1.Kőfelületek

A kőpadlók, és a kő felületű előkészítő pultok tisztítására soha ne használj ecet, mert könnyen foltot hagyhat maga után.

2.Öntöttvas edények

Az öntöttvas edényekben nagyon finoman elkészül az étel, azonban utána elég nehéz kimosni, hiszen valósággal magába szívja a zsírokat, olajokat. Azonban azt tudnod kell, hogy soha ne akard ecettel kimosni őket, mert rozsdásodást okozhat.

3.Vasaló

Soha ne tölts a vasalóba ecete, vagy ecetes vizet, mert ez reakcióba lép a talprésszel, és rozsdás foltokat hagyhat a ruhán vasalás közben. Csak desztillált vizet használj!

4.Szénacél kések

Az ecet hatására a szénacél elszíneződik, sötétebb, és foltos lesz.

5.Alumínium

Reakcióba lép az ecet az alumíniummal, nem rozsdásodik meg a hatására, de foltokat hagy rajta.

6.Okostelefon

Az okostelefonok, és tablettek képernyői egy ujjlenyomat- ellenálló réteggel vannak bevonva. Ha ecettel tisztítod, akkor lekopik róla ez a réteg. Csak vízzel, és egy mikrószálas törlőruhával tisztítsd a képernyőket!

7.Keményfa padló

A legtöbb szakember azt mondja, hogy az ecetes tisztítás károsítja a padló fáját, és már soha nem lesz olyan szép, mint régen. Használj inkább speciális padló tisztítószert.

8. Viasszal kezelt fa

A viasszal kezelt padlóktól, szekrényektől, bútorfelületektől tartsuk távol az ecetet.

9.Mosógép

Sokan használják annak érdekében, hogy megszabaduljanak a vízkőtől, és a lerakódásoktól, azonban nem ajánlott, mivel az cet károsíthatja a gumi tömítéseket.

10. Csempe

Vigyázz, hogy csak magát a csempét tisztítsd, mert különben a lapok közötti habarcs könnyen megsérülhet, és kihullik egy idő után.

11.Tojáspecsét

Ha a tojás ráesik, és pecsétet hagy a ruhán, ne próbálkozz ecettel, mert a tojás savas, reakcióba lépnek, és még nehezebb lesz kivenni a foltot.

12.Bizonyos foltok a szőnyegről

Ne használj ecetet fű, tinta, és vérfoltokra. Sokkal erősebb tisztítószerre lesz szükséged, az ecettel csak még jobban beledolgozod a szőnyegbe a foltot.

13.Fehérítő

Bármit, amit előzőleg fehérítővel érintkezett jó, ha soha nem kerül kapcsolatba ecettel. Ha reakcióba kerül a két anyag, mérgező gáz szállhat fel.

tudasfaja.com

loading...