Kezdőlap EZOTÉRIA Hagyj fel ezekkel a dolgokkal, hogy a 2018-as éved tökéletes lehessen!

Hagyj fel ezekkel a dolgokkal, hogy a 2018-as éved tökéletes lehessen!

Hirdetés

1.

Hagyj fel azzal, hogy egy helyben toporogsz, miközben azt nézed, hogy mások tempósan haladnak előre. Tedd meg a kezdő lépést, mert helyetted senki nem fogja!

Hirdetés

2.

Hagyj fel azzal, hogy csak 4 órát alszol egy nap. Észrevetted már, hogy mennyivel ingerültebb és zavarodottabb vagy, ha nem pihensz eleget. Iktass be legalább napi 7 óra alvást az életedbe. A hírfolyam végigpörgetése és a barátokkal való csevegés várhat, miután kipihented magad.

3.

Hagyj fel azzal a gondolattal, hogy a félelem egy rossz, elkerülendő dolog. A félelem jó dolog, ha bölcsen állunk hozzá, hiszen rámutat, hogy mikben kell fejlődnöd és erősödnöd. Ha gyorsabban kezd verni a szíved, ha arra gondolsz, hogy elkezdesz egy tánctanfolyamot, új munkára jelentkezel vagy felkeresed egy régi barátodat, akkor ne ijedj meg, hanem menj elébe a dolognak, hiszen a szíved azt jelzi, hogy ez egy igen fontos dolog számodra.

4.

Engedd el azokat az embereket, akik biztosra vesznek téged, akik folyamatosan elvárják, hogy jelen légyé és segíts, amikor csak akarják, de soha meg nem kérdezik, egyáltalán jól vagy e.

5.

Hagyj fel azzal az életformával, ahol folyamatosan rejtegetned kell az adott lelkiállapotodat, legyen az depresszió, szorongás vagy akármi más. Hagyj fel azzal a gondolattal, hogy ez egy olyan dolog, amit szégyellni kell, és hogy nincs segítség. Nem is gondolnád, hányan járnak hasonló cipőben, csak épp, hogy ugyanígy próbálják leplezni a dolgot.

6.

Hagyd ott az olyan munkát, ami miatt reggelente inkább ki sem kelnél az ágyból, de nem vagy képes mást keresni, azt gondolva, hogy az az egyetlen, amire alkalmas vagy. Bármit képes vagy megtanulni, csak akarnod kell!

7.

Ne elégedj meg egy olyan testalkattal, amiről azt gondolod, hogy nem elég jó. Kezd el tenni az egészségedért, ha úgy gondolod, változásra szorulsz. Járj el mozogni, fogyassz kevesebb gyorskaját, ne igyál üdítőket, iktass be több zöldséget és egészséges zsírt az étrendedbe. Menj lépcsőn, ahelyett, hogy perceket várnál a liftre és menj el sétálni, ahelyett, hogy az ágyban tunyulsz.

8.

Hagyj fel a haszontalan napokkal. Persze, szükségünk van pihenésre és relaxációra időnként, de ha minden hétvégédet az ágyban fekve töltöd, pörgetve a Facebookot és az Instagramot vagy éppen olyan sorozatokat nézel, amiket már többször is láttál, akkor ideje változtatnod, mert különben elszáll a fejed fölött az élet és te igazából nem is éltél.

9.

Engedd el az olyan embereket, akik nem képesek úgy elfogadni téged, ahogy vagy, hanem folyamatos megjegyzéseket tesznek arra, hogy miben kellene változnod, csak hogy jobban érezhessék magukat, hogy ők a mindenek tudói.

10.

Hagyj fel a túlzott költekezéssel. Természetesen kényeztesd magad időnként egy masszázzsal, vacsorával vagy egy régóta vágyott cipővel, de az, hogy minden héten új ruhát vegyél, amit soha nem fogsz viselni egy alkalomnál többször vagy olyan ételekkel teletömni a hűtőt, aminek a felét úgyis kidobod, mert megfeledkezel róla, teljesen felesleges.

11.

Hagyj fel az olyan élettel, ahol folyamatosan robotpilóta üzemmódban létezel. Ahol zombiként ébredsz reggel és lemerült elemmel indulsz dolgozni. Ahol szívesebben játszol értelmetlen játékokat a telefonodon, ahelyett, hogy értelmes és mély beszélgetéseket folytatnál a barátaiddal, ami által mindannyian csak fejlődhettek. Itt az ideje, hogy a frázissal élve, valóban megéld a jelent és a legtöbbet hozd ki belőle.

12.

Hagy fel azzal, hogy a lényegében elviselhető dolgokat is katasztrófaként éled meg. Ha olyan értékelést kaptál egy dolgozatodra, amire nem számítottál, beszélj az oktatóval, hogyan lehetne jobban csinálni, ha egy kollégád rossz hangnemben szól hozzád, gondolj rá, hogy lehet, kemény időszakon megy keresztül, ha késik a buszod, gondolj arra, hogy van egy kis szabadidőd arra, hogy kikapcsolhasd az elmédet, hiszen a tömegközlekedést úgysem tudod befolyásolni.

13.

Hagyj fel azzal a gondolattal, hogy a boldogság egy cél, amiért küzdeni kell, hogy elérhesd. Ha keményen gürizel az előléptetésért és megkapod azt, utána már végre boldog leszel. Ha régóta vágysz valakire, akivel végül randira mész, aztán a kapcsolatotok egy teljesen átlagos irányt vesz, boldog tudsz majd maradni vele később is? A boldogság egy folyamatosan fennálló tudatállapot, csak fel kell ismerni és rá kell hangolódni. Kellenek a célok az életünkbe, de ne tőlük tegyük függővé a boldogságunkat.

 

Hirdetés