Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Habzik az olajad sütés közben? Íme a megoldás!

Habzik az olajad sütés közben? Íme a megoldás!

Hirdetés

Biztos előfordult már veled is, hogy sütés közben megnehezíti a dolgot a habzó, futó étolaj, amiben egyszerűen lehetetlenség sütni tovább. Van megoldás a problémára, ami nem kerül semmibe és az olajat sem kell lecserélni!

 

Hirdetés

Mielőtt elkezdenénk orvosolni a problémát mindenképp tisztázzuk azt a tényt, hogy ha vizes dolgot, vagy még fagyos ételt szeretnénk rántani, az olaj habzása elkerülhetetlen, a forró olaj és a víz hómérséklet különbsége ugyanis így reagál. Egy másik tévhit és hiba sok embernél, hogy a már korábban használt olajat melegíti fel újra és abban süti az ételt.

Sajnos ma már elég drágán kaphatóak az étolajak, amelyek nincsenek is olyan jó minőségűek, mint a régiek. A finomítás során ugyanis elvesznek belőlük bizonyos tápanyagok. Éppen emiatt a borsos ár miatt nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy a habzó olaj helyett másik olajat öntünk és így tovább.

Ha sütés közben habzik az olaj, az alábbi módszerekkel és trükkökkel csillapíthatjuk:

Kenyér

Vegyünk egy kisebb darab, lehetőség szerint szárazabb kenyeret, amit tegyük az olajba és hagyjuk is benne sütés közben. Ne a kenyér belsejét, a héját törjük le.

Sok háziasszony szerint ha kevés sót hintünk a habzó olajba, nagyon hasznos lehet, megkönnyíti a sütés befejezését.

Parafa dugó

Mi is meglepődtünk ezen, de utána jártunk és sokan azt nyilatkozták, hogy a parafadugó is hatékony ebben az esetben. Felszívja a habos olajat.

Hideg olaj

Ha habzik az olaj, akkor mindenképp szükség van egy kis hűtésre, amelyet úgy érhetünk el, ha kevés hideg olajat öntünk a forróhoz. Ez egy időre csillapítja majd a habzást.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés