Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha tudtam volna, hogy ennyi mindenre jó a strandszivacs, mindig tartottam volna...

Ha tudtam volna, hogy ennyi mindenre jó a strandszivacs, mindig tartottam volna otthon belőle!

Nem is gondoltad volna, hogy ezek a színes habszivacs játékok mennyire hasznosak lehetnek a ház körül, amellett néhány trükkel a vízben is több mindenre használhatod, mint csupán az úszás segítésére. Szemezgess a következő trükkök közül, hiszen biztos találsz közöttük te is magadnak valót.

 

Úszó italtároló

Készíts egy egyszerű, de nagyszerű úszó tárolót az italoknak a medencébe. Ehhez csak egy műanyag dobozra lesz szükséged. Olyanra, amelynek van kiálló pereme, amire a szivacsot lehet rögzíteni. Vágd el hosszában őket és vágd a doboz oldalainak hosszával megegyező méretre is. Helyezd rá a szivacsdarabokat és köss alá egy gumipókot is, hogy fixen maradhasson.


Tetőcsomagtartó védő

Ha olyan dolgot szállítanál a tetőcsomagtartón, ami könnyen megsértheti, akkor vágd meg a szivacsot hosszában és helyezd rá a sínre. Rögzítsd egy ragasztószalaggal és kész is vagy!

Úszó teamécses

Egy hangulatos esti medencés programhoz tökéletes tipp. Szerezz be elemes mécseseket és kábelkötegelőt. Vágd el a szivacsokat a mécsesek hosszára és rögzíts össze párat a kötegelővel. Told bele a mécsest a szivacs közepébe és alul ragaszd le ragasztószalaggal, hogy ne folyjon víz a mécsesekbe.

Horgászbot rendező
Ha unod, hogy a botok állandóan összeakadnak és nincs egy becsületes helyük, akkor szerezz be egy PVC csövet, aminek átmérője passzol a szivacshoz, vágd fel hosszában, majd keresztbe is ejts rá vágásokat. Rögzítsd fel a falra és már mehetnek is sorba, katonásan a botok.

Nem csípi be többé a gyerek bőrét a trambulin

Ennél egyszerűbben nem is lehetne lefedni a trambulin rugókat. Vágd méretre a szivacsot és vágd meg hosszában, majd illeszd rá a rugókra.

Automata garázskapu védelem

Ha a garázskapu aljára rögzítesz egy hosszú szivacsot, azzal megakadályozhatod, hogy az autó csomagtartójának ajtaja és a kapu kárt tegyenek egymásban. Nem lesz több karcolás vagy festék lekopás.


Csináld magad tutaj

Ehhez szükséged lesz néhány nagyobb és néhány keskenyebb szivacsra, plusz némi PVC csőre, amely a keskenyebb szivacsokba illeszthető. Kösd össze előbb a vastagabb szivacsokat, majd vágd el a keskenyebbeket olyan hosszúságúra, hogy átérjék széltében a tutajt. Ezeket rögzítsd az aljára 4 ponton és helyezz beléjük PVC darabokat.

Létra védő

Ha sok időt töltesz létrán állva és a fokok állandóan nyomják a sípcsontodat és a combodat, akkor van egy megoldásunk számodra. Vágd meg a szivacsot méretre, majd hosszában és helyezd fel a fokokra. Soha ne lépj rá. Mindig helyezd fentebb.

Több figyelem a csizmáknak

Nincs több elnyűtt, eldeformálódott csizma, miután rendszeresen belehelyezed a szivacsot a szárukba. Szintén nagyszerű, hogy a szőrös hótaposók könnyebben száradjanak.

Újabb létrás trükk
Ha azon aggódsz, hogy mit fogsz megkarcolni, ha nekitámasztod a létrád, akkor ennek most vége. A létra tetejére húzz rá a képen látható módon szivacs darabokat és biztos lehetsz benne, hogy semmiben nem fog kárt tenni.

Készíts koszorút

Egyszerűen, méretre vágott, összeillesztett szivacs darabból. A szivacsokat vond be valamilyen neked tetsző szalaggal, anyaggal. Ennél könnyebb még sosem volt.

Ajtó ütköző

Akadályozd meg, hogy az ajtó kárt tegyen a falban, a tapétában és a festésben. Egyszerűen vágj le egy darab szivacsot, vágd be hosszában és illeszd rá az ajtó szélére.

Fix fényforrás

Vágj le egy darab szivacsot, vágd be hosszában és helyezd bele a lámpádat. Nyomd be valahol egy résbe és fixen fog maradni, így lesz elegendő fényed a tevékenységedhez.


Nincs több gyűrődés

Vágd le a szivacsot a vállfa hosszának megfelelően, vágd be hosszába és illeszd rá a vállfára. A nadrágok olyan simák maradnak így, mint az álom.

Kényelmes fűnyírás

Ha gyakran nyírod otthon a füvet, de úgy érzed, hogy a kezednek nem tesz jót az erős rázkódás és szeretnél egy kényelmesebb megoldást találni, akkor fogj egy darab szivacsot, vágd be a megfelelő módon, illeszd rá a fűnyíró fogantyújára és mehet a munka.


Remek ecsettartó

Vágd le a szivacsot méretre, majd hosszában a szokásos módon és rögzítsd rá az ecsetmosó dobozra. Készíts rá bevágásokat és mehetnek bele az ecsetek.

tudasfaja.com

loading...