Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Ha te is odaadod a gyereknek a telefont, a cikk elolvasása után...

Ha te is odaadod a gyereknek a telefont, a cikk elolvasása után soha többé nem teszed!

Az okostelefonok világában nagyon kevés olyan gyerek van, aki este mesemondás helyett nem egy virtuális mesét bámul a képernyőn. A telefon nagyon rossz hatással van a gyerekek fejlődésére, és a kialakulóban levő személyiségre.

Függőséget okoz

A telefon súlyosabb függőséget okoz, mint a drog vagy az alkohol-vallják a szakemberek. “Mindig mondom a szülőknek, hogy, amikor a gyereknek a telefont kínálja, vagyis ezzel próbálja lecsendesíteni, olyan, mintha egy gramm kábítószert, vagy egy üveg bort adna neki”-mondja dr. Mandy Saligari pszichológus.

Egy 12-15 éves gyerekek körében végzett felmérésből kiderült, hogy egyáltalán nem tudnák elképzelni az életüket telefon nélkül.

A technika fejlődésével párhuzamosan pedig a gyerekpornográfia is egyre inkább kezd irtózatos méreteket ölteni.

Ezt a tényt sem szabadna figyelmen kívül hagyniuk azoknak a szülőknek, akik okostelefont vásárolnak gyerekeiknek.

A helyzet pedig valójában nagyon elszomorító, hiszen a 6 évesnél fiatalabb gyerekek is manapság már teljesen tisztában vannak a mobiltelefon használatával.

A legjobb módszer a függőség megállítására

A szakértők szerint a legjobb módszer a függőség megállítására az, ha nagyon drasztikus szabályokat, és korlátozásokat vezetünk be otthon, és az iskolában is.

Ezt a programot okostelefon anesztéziának nevezik, mely szerint csak akkor szabadna használni a telefont, ha nagyon nagy szükség van rá.

Természetesen a serdülők először nagyon rosszul fogják érezni magukat, valósággal elvonási tünetetek fognak produkálni, de, mint bármilyen más függőségtől, ettől is meg lehet szabadulni.

A program sikerességéhez a szülőknek nagyon határozottnak, példamutatónak, és következetesnek kell lenniük.

loading...