Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha neked is vannak ilyen piros anyajegyeid, most nagyon figyelj!

Ha neked is vannak ilyen piros anyajegyeid, most nagyon figyelj!

Az emberi bőr az évek során számos átalakuláson megy át. A különböző foltok megjelenése gyakran teljesen természetes jelenség, nem kell aggódnunk miatta.

 

Azonban van, amikor ezek a betegségek jelenlétét is jelezhetik. Nem egyből a legrosszabbra gondolni, járjunk utána, hogy mi okozhatja a bőrelváltozásokat, és szabaduljunk meg tőlük.

Az apró kis piros pöttyök szinte bármelyik testrészen megjelenhetnek, nem kell aggódnunk miattuk, hiszen ártalmatlanok. Az úgynevezett éranyajegyek élénkpiros, vagy borvörös színűek, színük alapján könnyen megkülönböztethetjük a többi anyajegytől.

Az apró erek kitágulása, és összetömörülése következtében alakulnak ki. Környezetüktől kiemelkedőek, éles határvonallal rendelkeznek, leginkább a törzsön, de akár a végtagokon is megjelenhetnek.

Akár már születésünkkor is lehetnek ilyen kis piros anyajegyek a testünkön, majd az életkor előrehaladtával számuk növekedhet. Genetikai hajlam, vagy hormonális hatás következtében sokasodhatnak, akár a várandósság, vagy a fogamzásgátló tabletta hatására is kialakulhat még több ilyen vöröses anyajegy.Teljesen ártalmatlanok, de, ha valakit mégis zavar, vagy vérzeni kezd, forduljon egy szakemberhez. Ha nagyon indokolt, akkor akár el is lehet távolítani őket. Ha bármilyen rendellenességet, vagy változást észlelünk az anyajegyeinken, megváltozik a színük, vagy a formájuk, eltolódik a határvonaluk, forduljunk orvoshoz, hogy fel idejében fel tudja állítani a pontos diagnózist.

Szerző: tudasfaja.com

loading...