Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha neked is van kutyád, ezt a 4 dolgot meg kell tenned...

Ha neked is van kutyád, ezt a 4 dolgot meg kell tenned a napokban!

Hirdetés

Ugye mennyire jóérzés ebben a forróságban, amikor végre meg tudsz inni egy pohár hűsítő vizet? Gondolj csak arra, hogy kedvenc háziállatod csak akkor jut frissítő folyadékhoz, ha töltesz neki egy tálkába. A háziállatodról gondoskodnod kell egész életedben, soha ne hagyd cserben őt.

Ha nem tartod megfelelőképp a kutyád, akkor bizony könnyen hőgutát kaphat ebben a kánikulában.

Hirdetés

Soha nem szabad rövid láncon tartani, víz, és árnyéklehetőség nélkül a tűző napon. Hőgutát kaphat, de akár el is pusztulhat, ha sokat kell a tűző napon időzzön.

Délben soha ne sétáltasd, inkább válaszd a reggeli, vagy az esti órákat, amikor már a levegő, és a talaj hőmérséklete is elviselhetőbb.

A forró aszfalton a kutya mancsa könnyen égési sérüléseket szenvedhet. A nagyobb testű, sötétebb színű kutyák nehezebben viselik a kánikulát, mint a kisebb testű, világos szőrű kutyák.

A kutya nem tud izzadni, így csak a lihegésével csökkenti a testhőmérsékletét.

A kánikulában biztosítanod kell a kutya számára egy hűvösebb helyet, ahová vissza tud vonulni, pl. megfelelő lehet számára egy hidegebb előszoba.

A melegben előszeretettel fekszik le hassal egy kőpadlóra, így hűti magát. Az autóban soha ne hagyd magára a kutyát, még a nyitott ablak mellett is nagyon felforrósodhat a levegő.

tudasfaja.com

Hirdetés