Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha neked is ilyen ablakod, ajtód van, ezt a takarítási módszert mindenképp...

Ha neked is ilyen ablakod, ajtód van, ezt a takarítási módszert mindenképp ismerned kell!

A termopán ablakokra lerakódó víz, és por eredményeképpen könnyen kialakulhat gombásodás, penészedés. Tisztítsuk meg megfelelően, majd töröljük mindig szárazra az ablakokat, és a keretet is.

Egy olyan módszert mutatunk most, mellyel maradéktalanul meg tudjuk tisztítani az ablakkereteket. Amikor ablakot tisztítunk nem mindig fordítunk kellő figyelmet arra, hogy a kereteket is letöröljük.

Az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy legyen szép tiszta az ablaküveg, de a keret alapos tisztítása sokszor csak egy felületes letörlés lesz. Leginkább arra a részre kell koncentráljunk, ahol becsukáskor az üveges rész érintkezik a kerettel.

A húsvéti nagytakarításhoz pont jó lesz, ha ezt a szuper módszert elsajátítjuk!

Vannak részek, melyek nehezebben elérhetőek, éppen ezért szükségünk lesz egy olyan tisztítószerre, ami jól feloldható, hogy be tudjuk juttatni a kritikus területekre is. Ez a két egyszerű hozzávaló, a szódabikarbóna, és a hidrogén-peroxid minden háztartásban megtalálható.

Szórjuk be szódabikarbónával a koszos részt, majd öntsünk rá hidrogén-peroxidot. Hagyjuk állni 2-3 percet, majd egy papírtörlővel, vagy a nehezebb helyekről egy fültisztító pálcával töröljük ki a keveréket a feloldódott szennyeződéssel együtt.

Ez egy nagyon hatékony tisztítási módszer, és ráadásul a tisztítószer maró szagát sem kell elviselnünk. Sőt, megkíméljük a bőrünk a toxikus anyagoktól!

tudasfaja.com

loading...