Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha neked is ilyen a szád, erről jobb ha tudsz!

Ha neked is ilyen a szád, erről jobb ha tudsz!

A barnás, vagy akár élénk vöröses foltocskák az ajkakon lehet, hogy csak egyszerű pigmentrendellenességre utalnak, de azért nem árt ellátogatni egy bőrgyógyász rendelőjébe, mert akár komolyabb betegség is húzódhat a háttérben.

 

A sötét, már-már fekete színű foltok sok esetben az erős napsugárzástól, a dohányzástól, a túlzott kávéfogyasztástól, vagy pedig allergiás reakciótól alakulhatnak ki. Ezt érdemes kideríteni, mielőtt házi készítménnyel próbálkoznánk az eltüntetésükre.

Többféle házi módszer közül válogathatunk, de figyelem, nem egy nap alatt fognak eltűnni a kis pöttyök, ehhez idő kell, így legyünk türelmesek.

Lássuk!

  • ha odakint szikrázóan süt a nap, kenjük be ajkainkat fényvédő krémmel, minden egyes alkalommal, ha kilépünk a napsütésre
  • rossz beidegződés, de szokjunk le ajkaink harapdálásáról, csipkedéséről
  • rendszeresen kenjünk be aloe vera géllel ajkainkat, ez világosabbá teszi a bőrfelületet és így eltűnhetnek a sötét foltok
  • készítsünk krémet: keverjünk össze kevés mézet, mandula olajat, tejport és friss citromlevet egyenlő arányban.
  • Ezzel kenjük be ajkainkat minden nap és hagyjuk rajta 15–30 percig
  • dörzsöljük be egy szelet nyers krumplival az ajkakat, amelynek fehérítő hatása van
    citromlevet keverjünk össze némi glicerinnel, az is csodásAmi a kis kemény csomókat illeti, azok legtöbbször mucocele, vagy kis hólyagos ciszták , amelyet a nyálcsatornákban kialakuló kövek okoznak. Azonban ezektől megszabadulhatunk, ha timsóval kenjük be és rajta hagyjuk 15 percig, majd utána lemossuk langyos vízzel.

A só is segít ezen a problémán: egy teáskanál tengeri sót oldjunk fel egy pohár meleg vízben, és ezzel öblögessünk egy nap három alkalommal. A csomók 4–5 nap alatt felszívódnak.

Szerző: tudasfaja.com

loading...