Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha megtudod miért önt vizet a banánhéjra, kipróbálod te is!

Ha megtudod miért önt vizet a banánhéjra, kipróbálod te is!

Nemrég tanultam egy receptet, amely csodákat tesz a beteges növényekkel. A banánhéj a legjobb műtrágya a szobanövények számára!

A banán rengeteg tápanyagot tartalmaz, amelyek erősítik a szobanövények gyökereit, és a növekedést is serkentik. A kerti virágos növények is nagyon kedvelik.

Műtrágya készítése banánhéjból?

1. Tudnunk kell azt, hogy maga a banán nagyon hatékony műtrágya. Villával törjünk pépesre egy banánt és öntsünk rá egy pohár vizet. Ha a növénynek gyors orvoslásra van szüksége, akkor ezzel a módszerrel nagyon gyorsan helyrejön.

2. A keveréket öntsük közvetlenül a földbe.

3. Azonban a banánhéjból készült műtrágya sokkal olcsóbb és könnyebben elérhető, mint maga a banán. A banánhéját tegyük bele egy befőttes üvegbe és hagyjuk benne egy éjszakán át.

4. A koktélt vízzel dúsíthatjuk. Egy pohár koktélhoz tölthetünk 1 liter vizet.

5. A szokásos módon öntözzük meg a növényt ezzel a keverékkel.

6. Azt is fontos tudni, hogy a banánhéjból készült műtrágyát többször is alkalmazhatjuk. Készítsük el újból a keveréket és hálásak leszünk az eredménynek!

A kedvenc növényemen, egy sárkányfán alkalmaztam ezt a műtrágyát először, az eredménytől még mindig le vagyok nyűgözve. Egy hetes állandó öntözéstől a növény teljesen helyrejött.

Forrás

loading...