Kezdőlap EZOTÉRIA ÉVES HOROSZKÓP Ha Kos vagy, figyelj a fejedre, ha Oroszlán, a gerincedre, ha Nyilas,...

Ha Kos vagy, figyelj a fejedre, ha Oroszlán, a gerincedre, ha Nyilas, a combjaidra. És ez még nem minden

Erre kell figyelnie az egyes csillagjegyek képviselőinek!

Az éggel harmóniában élve egészségünket is sikeresebben őrizgethetjük. Legegyszerűbb talán a Hold változásait figyelemmel kísérnünk. A legtöbb naptár ma már általában jelzi a hold fázisait, de kaphatóak asztrológiai naptárak is, melyek jelzik nemcsak a hold fázisait, de a jegyeken való áthaladását is.

A betegségek lelki okokra vezethetők vissza: a test és a lélek ugyanis szoros összefüggésben működik. Az okok feltárásában segítségünkre lehet saját horoszkópunk ismerete, de a betegségtünet is utat mutathat: pl. epegörcsök rejtett agresszióra, hátfájás a túlzott mértékű felelősségvállalásra, köszvény csalásra, és/vagy öncsalásra való hajlamra utaló jel lehet.

Figyeld a Holdat, előzd meg a betegséget!

Az éggel harmóniában élve egészségünket is sikeresebben őrizgethetjük. Legegyszerűbb talán a Hold változásait figyelemmel kísérnünk. A legtöbb naptár ma már általában jelzi a hold fázisait, de kaphatóak asztrológiai naptárak is, melyek jelzik nemcsak a hold fázisait, de a jegyeken való áthaladását is.

Általános szabály, hogy amíg növőben van, mindent, amit a testnek adunk, jobban hasznosul. Ez épp úgy igaz a kalóriákra, mint a vitaminokra, ásványi anyagokra. A fogyó hold pedig a tisztulási folyamatoknak kedvez: ilyenkor tanácsos tehát diétázni, léböjtkúrát tartani, vízhajtózni.

A különböző jegyeken áthaladva pedig más és más testrészünkre bír befolyással a Hold. Az alábbiakban egy kis útmutató a testtájak és a csillagjegyek és a bolygók kapcsolatáról:

A Kos: a fej, az arc és az orron kívül minden az arcon (pl. fülek). A Kos jegyén áthaladó Hold gyakran okoz fejfájást.

A Mars: mint a Kos bolygója szintén a fejet is jelöli, de elsősorban az izomzatot, a vért, az epét. A gyulladásos betegségek is a Mars által jelöltek.

A Bika: a nyak. A Bika Holdnál könnyen kaphat huzatot az ember. Ilyenkor könnyebben megfájdul a torkunk is, ha hideget iszunk.

A Vénusz: a nyak, de ritkán, valamint a vese, vesemedence, hólyagok. Másodlagosan a női ivarszervek.

Az Ikrek: a váll, a karok, a kezek, a tüdő és a mell felső része. Ikrek holdnál egy vállövi masszázs csodákat tehet. Cipekedni, dohányozni ilyenkor önbüntetés.

A Merkúr: a váll és a karok, az ujjak másodlagosan. A mozgató idegek és a szimpatikus idegrendszer.

A Rák: a gyomor és a gyomortájék. A könnyű koszt Rák holdnál előírás a gyomorbajosoknak. De mindenkinek ajánlatos kerülni a dorbézolást, mert egy átvirrasztott, rossz ételekkel, italokkal elköltött éjszaka után úgy érezhetjük magunkat, mint egy öregember.

A Hold: a vízháztartásért felelős, de a női bajok is a Hold által okozottak. Agysérülésekre is utal, és másodlagosan a gyomorra és a gyomortájékra.

Az Oroszlán: a hát, a gerinc és a szív. Oroszlán napjain kerülni kell mindent, ami túlterheli a szívet és a keringést. A hátfájósoknak is nehéz napokat hozhat ez az időszak.

A Nap: A szív (másodlagosan a hát és a gerinc).

A Szűz: az emésztés, a belek s a vastagbél. A zsíros, nehéz ételeket jobb mellőzni a Szűz Holdnál. Az emésztést segítő fűszerek, gyógynövények viszont különösen hatékonyak lehetnek.

A Mérleg: a vese, a vesemedence, a medence környéke. Különösen óvakodjunk a felfázástól a Mérleg Hold esetén. A bőséges folyadékfogyasztás ilyenkor kiemelten hasznos.

A Skorpió: az orr és a nemi szervek. A leendő anyáknak mindenféle megerőltetéstől ajánlatos tartózkodni a Skorpió Holdnál, mert könnyebben bekövetkezik a vetélés.

A Plútó: másodlagosan jelöl nemi jelleget. Jelöli a belső elválasztású mirigyeket (a régi misztikus szervek csökevényesedett maradványait), a tobozmirigyet és a pajzsmirigyet.

A Nyilas: a combok. Nyilasban álló holdnál gyakori a keresztcsonti, combcsonti fájás, az időjárásra érzékenyeknél. A megerőltetés nem tanácsos, mert az izomláz elkerülhetetlen ilyenkor. A masszázs igen jótékony lehet.

A Jupiter: a máj.

A Bak: a térd, a bőr. A Nyilashoz hasonlóan, a Bak hold is fájdalommal bünteti a térd megerőltetését. Alkalmas idő viszont a bőrápolásra. Kozmetikushoz is ilyenkor érdemes menni, különösen, ha a Bak hold fogyó holdra esik.

A Szaturnusz: a lép, a fogak, a csontok, az inak, az izületek.

A Vízöntő: a lábszár és a vádlik. Vízöntő holdnál gyakoriak a visszérgyulladások. A hosszú álldogálást mindenki rosszul viseli.

Az Uránusz: a vegetatív idegrendszer, a visszerek.

A Halak: a lábfej és a talp. A Halak hold a legjobb idő, hogy felkeressük a pedikűrösünket, vagy a talpmasszőrt. Minden gyógyszer, alkohol, nikotin intenzívebben hat ilyenkor, és a mellékhatások is jelentősebbek!

A Neptunusz: megállapíthatatlan betegségek, alvászavarok és mérgezések. Kábítószer, gyógyszertúladagolás, függőségek.

A Hold fázisait a műtéteknél is érdemes figyelembe venni. Ahogy azt Hippokratész tanította, soha nem szabad vassal érinteni azt a szervet, amelynek a jegyét éppen érinti a Hold.

A Hold fázisait a gyermekáldásra vágyó nőknek is érdemes figyelemmel kísérniük. Az asztrológiai hagyomány szerint ugyanis egy nő abban a holdfázisban képes megfoganni, amely a születési horoszkópjában is szerepel. Ha pl. valaki újholdkor született, az nagy valószínűséggel újholdkor is fog teherbe esni. Természetesen csak akkor, ha az ovuláció napja is nagyjából erre a napra esik. Előfordulhat, hogy ilyen egybeesés csak egy-két alkalommal fordul elő egy esztendőben. Alighanem rengeteg pénzt és a mesterséges módszerekkel járó felesleges frusztrációt megtakaríthatnának maguknak a gyermekáldásra vágyó lányok és asszonyok, ha ezzel tisztában lennének.

Mielőtt ilyen módszerekhez folyamodnál, érdemes felkeresni egy asztrológust, aki segít a fogamzóképes napok megtalálásában.

(Végh Nóra)

Forrás:blikkruzs

loading...