Kezdőlap AKTUÁLIS Ha ilyen gázkazánnal fűtesz, mélyen zsebbe kell majd nyúlnod

Ha ilyen gázkazánnal fűtesz, mélyen zsebbe kell majd nyúlnod

Hirdetés

Sokan megfeledkeztek a gázkazánok karbantartásáról, amin pedig nagyon sok múlik.

 

Hirdetés

Sokan azt hiszik elhanyagolható, hiszen a készülék nem hibás, működik, azonban nem csak a biztonság miatt ajánlatos, hanem a fogyasztásban is fontos szerepet tölt be.

Arra is érdemes figyelni, hogy nincs-e túlméretezve a fűtőrendszer otthonunk igényeihez képest: egy alulterhelt rendszer ugyanis akár 10 százalékkal is megdobhatja az ingatlan gázfogyasztását, ami a mai árak mellett egyáltalán nem elhanyagolható. Mutatjuk, hogy lehet a túl nagy kazánt felismerni, és mit lehet tenni a helyzet megoldása érdekében.

Ha gázszerelőt hívunk a karbantartás miatt, semmiképp ne hagyjuk, hogy csak “összedobja” a szerelést, ez ugyanis egy sokkal összetettebb folyamat pár percnél.A szakértő szerint a tűztérből ki kell normálisan tisztítani a lerakódott szennyeződést, kormot, ezek ugyanis zavarják a megfelelő működést és a fogyasztást is nagyban megnövelik.

A művelet kicsit túl kell, hogy mutasson magának a készüléknek a tisztításán: a biztonsági szelepet, a tágulási tartály előfeszítési nyomását is ellenőrizni kell, ahogyan fűtési rendszer bizonyos pontjait, legalább az indulási pontokat.

És az égéstermék elvezetővel is foglalkozni kell, hogy annak tisztasága, átjárhatósága, tömítettsége megfelelő-e.

Hirdetés
loading...