Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy szerelő ajánlotta nekem: ha ezt teszem a mosógéppel soha nem fog...

Egy szerelő ajánlotta nekem: ha ezt teszem a mosógéppel soha nem fog meghibásodni!

Sokkal hosszabb életű lesz a mosógéped, ha megfelelően gondoskodsz róla, időközönként megtisztítod, és vigyázol, hogy ne képződjön benne vízkőlerakódás. Most olyan módszereket mutatunk, melyek segítségével könnyen meghosszabbíthatod a mosógéped élettartamát.

Citromsav

Egy 5 literes mosógéphez 100-120 gramm citromsavra lesz szükséged. Öntsd a citromsavat a mosószertartó fiókba, és indítsd be a mosást 60 fokon egy órát, vagy akár még több ideig is. Ezzel a módszerrel nem csak a vízforraló csöveket, de a mosógép dobját is megtisztíthatod a lerakódástól.

Ecet

Önts a mosószeres fiókba 250 ml 9%-os ecetet, és indítsd el a gépet. A hatékonyság fokozása érdekében egy-két evőkanál szódabikarbónát is adagolhatsz a gépbe. Így nem csak a szennyeződésektől, a kellemetlen szagoktól, és a baktériumoktól szabadulhatsz meg, de a víz is lágyabb lesz a szódabikarbóna hatására.

A szűrő megtisztítása

A mosógép szűrőjét időnként meg kell tisztítani, mert ha eldugul, akkor nem fog rendesen működni a gép sem. Sőt, arról nem is beszélve, hogy bepenészedhet, vagy meg is gombásodhat. Egyszerűen ki kell venni a szűrőt a helyéről, és bő víz alatt ki kell mosni. Esetleg a fertőtlenítés céljából egy kevés szódabikarbónás vízbe is be lehet áztatni.

A mosószeres fiók megtisztítása

Két-három hetente ki kell venni a mosószeres fiókot a helyéről, és alaposan kimosni, mert itt is nagyon sok szennyeződés le tud rakodni. Tisztítsd meg alaposan ecetes vízzel, majd töröld szárazra, vagy tegyük ki a napra száradni. A fiók helyét is töröld ki ecetes-szódabikarbónás szivaccsal. Minden ötödik mosás után ajánlott elvégezni ezt a műveletet.

A gumitömítés lemosása

Az ajtónál levő gumis rész könnyen be tud penészedni, ha nem gondoskodsz róla, hogy mindig szárazra ki legyen törölve. Meleg vízben oldj fel egy kevés klórt, ebbe márts egy tiszta rongyot, és töröld át a gumitömítést. Ezután töröld szárazra, és hagyd nyitva a mosógép ajtaját.

tudasfaja.com

loading...