Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha elolvasod ezt a cikket, soha többé nem dobod majd el a...

Ha elolvasod ezt a cikket, soha többé nem dobod majd el a tojáshéjat!

Hirdetés

A tojás az egyik leggyakrabban használt összetevő a konyhában, viszont a tojáshéjat kevesen, sőt, szinte senki nem használja semmire, csupán a szemetesbe dobjuk. Bemutatunk most 5 felhasználási tippet, amire soha nem gondoltunk volna.

1. Természetes növényvédő szer

Törjük össze a tojáshéjat apró darabokra és tegyük körbe a növények körül a kertünkben. Ez megvédi a kártevők, csigák és férgek ellen. Sok más rovar már az illatától menekül, így szép, kártevőtől védett növényeink lehetnek.

Hirdetés

2. Benőtt köröm

Az összetört tojáshéjat a benőtt körömre helyezve segítséget nyújt a benőtt körömmel szemben. Segít enyhíteni a fájdalmat és a gyulladást is, valamint segít megpuhítani a benőtt köröm részt.

3. A legolcsóbb vízvezeték szerelő

Törjünk össze több tojáshéjat és tegyük a lefolyóba és öntsünk rá forró vizet. A folyóvíz segítségével a darabkák átmennek a lefolyó csövén és eltávolítják a szennyeződéseket és a zsírt.

4. Tisztítószerként

Tegyünk egy kevés összetört tojáshéjat a törülközőbe, tekerjük szorosan körbe és a kötés mentén szorítsuk jól össze. Ezután szintén törjünk össze kevés tojáshéjat és keverjük össze almaecettel, majd az így kapott keveréket tegyük a tisztítandó területre és az összegöngyölt törülköző segítségével dörzsöljük addig, amíg meg nem tisztul.

5. viszketés ellen

Tegyünk tojáshéjat almaecetbe és hagyjuk állni 2 napon át. Akkor lesz jó a keverék, amikor az homogénné változik. Használjuk bőrirritáció és viszketés ellen.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés