Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha anyajegy van a talpadon, azonnal fordulj orvoshoz, mert ezzel a súlyos...

Ha anyajegy van a talpadon, azonnal fordulj orvoshoz, mert ezzel a súlyos betegséggel kell szembe nézned!

Nagyon sokan figyelembe sem vesszük a testünk bizonyos jelzéseit, a foltok, az anyajegyek megjelenését, a bőr elváltozásait.Nem lenne szabad azonban ennyire félvállról vennünk ezeket a dolgokat, mert akár a bőrrák korai, figyelmeztető jelei is lehetnek.

Bőrünkön számos ilyen-olyan pötty, folt, dudor lehet, melyek esetleg zavaróak, és melyekről esetleg nem tudjuk eldönteni, normálisak-e. Az igen veszélyes rosszindulatú bőrdaganatról, a melanomáról viszonylag sokat hallunk, mivel a nap káros sugarai miatt egyre többeket érint a betegség. Viszont az összes ráktípusból együttvéve sincs annyi, mint az áttétet nem adó rosszindulatú, és az ún. jóindulatú bőrdaganatokból.A bőrrák sem egyik napról a másikra alakul ki. Érkezését jelzik különféle bőrelváltozások, mindegyik ráktípus esetében. Figyeljünk ezekre, mielőtt túl késő lenne!

A bőrrák fajtái – beleértve a melanomát, bazális sejtes karcinómát és a laphámrákot – gyakran a bőrön megfigyelhető elváltozással kezdődnek. Lehetnek ezek új kinövések, daganatok vagy olyan változások, melyek még nem rákosak, de azokká válhatnak. A becslések szerint a fehér bőrű emberek 40-50 százalékánál, akik élnek 65 évig, kifejlődik legalább egy bőrrák. Tanuljuk meg beazonosítani a korai jeleket. A bőrrák gyógyítható, ha időben elkezdik kezelni!Mit jelent ha anyajegy van a talpunkon?

Ha a talpunkon vagy a lábfejükön új anyajegy megjelenésére leszünk figyelmesek, akkor az elég gyanús lehet, ez ugyanis az egyik legszembetűnőbb jele a bőrráknak. Azt azonban fontos leszögezni, hogy nem feltétlenül jelez bajt egy új anyajegy megjelenése: bár ez elsősorban gyermek-, illetve kamaszkorban lehet jellemző, felnőttkorban is előfordulhat, sőt, az olyan hormonális változások, mint például a terhesség, fokozottabbá is tehetik. Jobb azonban az óvatosság és a bőrgyógyász felkeresése minden esetben. A képen például melanoma látható kezdeti stádiumban.

Szerző: tudasfaja.com

loading...