Kezdőlap AKTUÁLIS Gyászol Fodor Zsóka

Gyászol Fodor Zsóka

Hirdetés

Fodor Zsóka néhány hete találkozott utoljára személyesen Máthé Erzsivel. A két színésznő több évtizede ápolt szoros barátságot egymással, így az utolsó találkozáson volt mit megbeszélniük, ráadásul a régi emlékeiket is felelevenítették.

A barátságunk 1965-ben vált igazán szorossá, amikor az Iván Iljics halála című filmben az édesanyámat alakította. Nagyon megható volt az utolsó találkozás, elmondtuk egymásnak, mennyire szeretjük egymást – mondta el a Blikknek Fodor Zsóka.A színésznő meg is nevettette idősebb kolléganőjét, akire láthatóan jó hatással volt a társaság. Kérte is Zsókát, hogy látogassa meg mihamarabb újra. Erre azonban sajnos már nem került sor, kedd reggel érkezett a lesújtó hír, miszerint elhunyt Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze.– Amikor ma reggel megtudtam a hírt, rögtön felhívtam a közös barátnőnket és azt mondtam: “Elkéstem.” Nagyon szerettem volna újra elmenni hozzá, de a színházi munkáim, az ingadozás Pécs és Budapest között, valamint az egyéb elfoglaltságaim mostanában nem tették lehetővé, hogy ismét meglátogassam.

Fekete ez a tavasz számomra, mert egyre több jó barátom megy el. A napokban lesz a másik jó barátom, Jankovits József temetése, és most ez a hír Erzsikéről… Le vagyok sújtva – fogalmazott a könnyeivel küszködve a művésznő.

Hirdetés
Hirdetés
loading...