Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Frissítsd fel a szőnyegeid! 5 egyszerű, és hasznos praktikát mutatunk!

Frissítsd fel a szőnyegeid! 5 egyszerű, és hasznos praktikát mutatunk!

Évente legalább 2-3 alkalommal érdemes egy igazi nagytakarítás rendezni, amikor ablakoktól a szőnyegekig mindent lemosunk. Ha csak a porszívót alkalmaztad eddig a szőnyegek megtisztítására, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit alaposabban is szembe nézz velük.

 

5 bevált tisztítási módszert mutatunk!

1.Szőnyegtisztító por

Szükséged lesz egy csésze szódabikarbónára, és 25 csepp illóolajra. A két hozzávalót keverd össze, majd tedd egy befőttesüvegbe, és szórd be alaposan a szőnyeget. Hagyd állni 20 percen keresztül, majd porszívózd fel.

2. Folttisztító por

Ez a keverék nem csak a szennyeződésektől, de a foltoktól is megszabadít. Nem kell aggódnod, ha foltos lett a szőnyeged, készítsd el ezt a keveréket, és használd bizalommal. Keverj el 2 csésze kukoricalisztet, egy csésze bóraxszal. Adhatsz hozzá egy kevés illóolajat is, de nem kötelező. Szórd be vele a szőnyeget, hagyd egy órát állni, majd porszívózd fel.

3. Hatékony folttisztító

Bizonyos esetekben nem akarjuk az egész szőnyeget megtisztítani, csupán a folttól szeretnénk megszabadulni. Szórd be a foltot szódabikarbónával, hagyd állni egy órán keresztül. Egy fél evőkanál mosogatószert keverj el, egy fél evőkanállal ecettel, majd add hozzá egy csésze vízhez. Ezzel a keverékkel dörzsöld át a szódabikarbónával megszórt foltot. Addig dörzsöld, míg a folt eltűnik.

4.Bútornyomok eltüntetése

Ha az asztal, vagy a szék lába nyomot hagyott a szőnyegen, dörzsöld át egy jégkockával, hagyd, hogy az egész elolvadjon, majd próbáld egy kefével helyreigazítani a szőnyeg szálait, hogy úgy száradjon meg.

5.A szőnyeg szálainak helyreállítása

Bizonyos helyeken a használat következtében jobban leterhelődik a szőnyeg. Egy szórófejes flakonba 1:1 arányban keverj el ecetet és vizet, majd spricceld be vele a szőnyeget. Várj míg megszárad, majd porszívózd fel a megszokott módon.

tudasfaja.com

loading...