Kezdőlap AKTUÁLIS FONTOS! Minden ügyfelet figyelmeztet a Telekom

FONTOS! Minden ügyfelet figyelmeztet a Telekom

Hirdetés

A Magyar Telekom ismételten felhívást tett közzé az adathalászok által terjesztett hamis e-mailekkel kapcsolatban.

 

Hirdetés

Az üzenetekben arra buzdítják az ügyfeleket, hogy számlabefizetéseket végezzenek vagy webmail fiókjaikba lépjenek be, azonban valójában az áldozatok személyes adataira pályáznak – figyelmeztet a hvg.hu.

A Telekom azt tanácsolja, hogy ha valaki már rákattintott a gyanús e-mailekben található linkekre, és megadta a szolgáltatónál vezetett fiókja adatait, azonnal változtassa meg jelszavát.Ha bárki bankkártyaadatokat is megadott egy hamis weboldalon történő fizetés során, mindenképpen érdemes felkeresni a számlavezető pénzintézetet, és az érintett kártyát azonnal letiltani.

A Telekom további tanácsokat is ad az ügyfeleknek, például érdemes a webmail.telekom.hu oldalt könyvjelzőként menteni, és kizárólag ezen a linken keresztül lépni be a telekomos fiókokba.

E-mailben található linkeken keresztül soha ne adják meg webmail jelszavukat.

A számlabefizetési folyamatot kizárólag a hivatalos mobilalkalmazásban vagy a telekom.hu oldalon belépve indítsák el – hangsúlyozza a szolgáltató.

Az adathalászok által terjesztett hamis e-mailek és weboldalak egyre kifinomultabbak és álcázottabbak lehetnek, ezért fontos, hogy az ügyfelek óvatosak legyenek, és mindig ellenőrizzék az üzenetek hitelességét és azonosságát, különösen, ha személyes vagy pénzügyi információkat kérnek tőlük.A Magyar Telekom folyamatosan dolgozik az ilyen típusú csalások megelőzésén és az ügyfelek biztonságának megőrzésén, és aktívan tájékoztatja az ügyfeleket az ilyen jellegű fenyegetésekről és védelmi intézkedésekről.

Az ügyfeleknek pedig érdemes rendszeresen tájékozódniuk az aktuális biztonsági ajánlásokról és intézkedésekről, hogy megóvják magukat az online csalásoktól és veszélyektől.

Hirdetés