Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos hír jött az óraátállításról, ami minden magyart érint

Fontos hír jött az óraátállításról, ami minden magyart érint

Közeledik az óraátállítás időpontja. Bár egy ideje azt rebesgetik, hogy hamarosan eltörlik a sokak számára bosszantó átállítást, de egy friss jelentés szerint egy darabig még biztos nem fogunk megszabadulni a téli és a nyári időszámítástól.

 

Ahogy közelítünk a tél felé, egyre rövidebbek és sötétebbek a nappalok. Ideje, hogy hozzászokjunk a sötétebb délutánokhoz, azonban van egy örömhír is, miszerint hamarosan kapunk egy hétvégét, amikor egy órával tovább tart majd a vasárnap, hiszen közeledik az óraátállítás ideje. Egész pontosan október 30-án, vasárnap kell majd az órákat hajnali 3-kor 2 órára visszetekerni.Magyarországon 1980 óta állítjuk át minden évben kétszer az órákat. A nyári időszámítással egyébként több milliárd forintnyi energiát tudunk megspórolni, azonban a felmérések azt mutatják, hogy az emberek nem igazán szeretik ezt a hercehurcát.

Tavasszal veszítünk egy órát, télen pedig még sötétebbek lesznek a napjaink, ráadásul az átállítás sokak alvását is teljesen felborítja – írja a Növekedés.Bár az Európai Unió már 2019-ben felvetette az ötletet, hogy eltörölnék az óraátállításokat, de a tagországoknak nem sikerült megegyezniük azzal kapcsolatban, hogy a téli vagy a nyári időszámítás mellett kötelezik el magukat.

Az viszont ismert, hogy Magyarország azt szeretné, ha a nyári időszámítás maradna érvényben egész évben, de addig nem fog lépés történni ebben a kérdésben, amíg az EU-ban nem születik erről konszenzus, így még egy ideig valószínűleg állítgatni kell az óráinkat.

loading...