Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos bejelentést tett a Rendőrség – Ha itt élsz, légy óvatos, fekete...

Fontos bejelentést tett a Rendőrség – Ha itt élsz, légy óvatos, fekete párduc mászkál a környéken!

Hirdetés

 A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egy állampolgár bejelentés tett, amely szerint egy nagytestű macska faj egyedét látta a városban.  Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített.

 

Hirdetés

A videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi. Ezen felül a szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy:

  • a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik,
  • alapvetően rejtőzködő életmódot folytat,
  • az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban,
  • nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról.

Kérjük, hogy Önök is értesítsék a térségben élő – többek között internetet nem használó – hozzátartozóikat! A társszervekkel együttműködve technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszínekenA videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni.

Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt.

Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen.

Továbbra is kérjük a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​Hirdetés