Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Fogott egy doboz sót, és megszórta vele a bejárati ajtók körüli részt!...

Fogott egy doboz sót, és megszórta vele a bejárati ajtók körüli részt! Tudd meg, miért tette!

Hirdetés

A fűszerezésen túl az egészségünk fenntartásában, és a szépségápolásban is nagy szerepe van a sónak. Ezenkívül pedig hatékony gyom-és rovarirtó is lehet belőle. Az biztos, hogy el nem tudnánk képzelni az életünket só nélkül.

Nézzük mi mindenre lehet jó egy kis só!

1.Kiváló torok-és szájfertőtlenítő lehet belőle. Válasszunk jó minőségű tengeri sót, és egy teáskanálnyit keverjünk el egy csésze vízben. Ezzel gargarizáljunk torokfájás idején, de szájvízként is használhatjuk.

Hirdetés

2. A hangyák leginkább az ajtón, és az ablakokon masíroznak be. Tavasszal több ideig tartjuk nyitva a nyílászárókat, és így sokkal nagyobb eséllyel költöznek be a lakásba. Szórjuk meg a házon kívül a nyílászárók körül, és a falak mentén sóval. Ezután a hangyák messzire el fognak kerülni.

3.Ha a lakásban egy kis tálkába sót teszünk ki, nagyon jól felszívja a párát, és a nedvességet. Ezt a fürdőszobában is alkalmazhatjuk.

4.Használhatjuk ezüst, réz, és bronz tárgyak, ékszerek polírozására. Keverjünk el sót egy nagyon kevés almaecettel, vagy vízzel, és a keletkezett masszával dörzsöljük át a megkopott értéktárgyainkat.

5.Keverjünk el 2-3 evőkanál durvább sót, egy pár csepp levendulaillóolajjal, vagy olívaolajjal, és dörzsöljük át az arcbőrünket ezzel a masszával. Hagyjuk 3-4 percet állni, majd mossuk le langyos vízzel. Egy héten egyszer ismételjük meg ezt a műveletet, bőrünk sokkal simább, és ápoltabb lesz.

6.Mosás előtt áztassuk tömény sós vízbe szőnyegeinket, függönyeinket. Hagyjuk legalább egy fél órát ázni, majd mossuk ki a megszokott módon. A sós víz segítségével sokkal élénkebb színűek lesznek a textíliáink, és a foltoktól is megszabadulhatunk.

7. A só nagyon hatékony fogfehérítő. Mártsuk a fogkefénket egy kevés sóba, és így mossunk fogat egy héten egyszer.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés