Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Fogadjuk te sem tudtad? Így teszed tönkre a mosógépet az öblítővel és...

Fogadjuk te sem tudtad? Így teszed tönkre a mosógépet az öblítővel és egy egyszerű mosással

Hirdetés

Lehet, hogy te is úgy mosol vele, hogy sietteted a mosógéped halálát.

 

Hirdetés

Nem a vízkő a mosógépgyilkos, hanem az öblítők, a 40 fokos program kizárólagos használata, és a túl sok mosószer az, amivel tudtodon kívül, idő előtt tönkreteszed ezt az igen drága szerkezetet.

Íme a tipikus hibák:

Öblítőszer

Az öblítőkből kioldódó anyagok segítik a penészedést. A penész lerakódik az öblítő tartályában, a mosógépen belül a falra, és az alkatrészekre. A mosás során a nyálkás penész egy része, itt-ott felszakadozva, belekerül a vízbe, onnan a ruhádra. Az ellenálló mikroorganizmusok még a szárítást is túlélik.

Megoldás: Ne használj egyáltalán öblítőszert! Ha kemény a víz, szórj a dobra 2 evőkanál szódabikarbónát.


Mindig alacsony hőfokon mosol

Természetes, hogy kímélni szeretnéd a ruhákat, és spórolni akarsz az energiával, ezért 30-40 Celsius-fokos vizet használsz. A legtöbben így tesznek. De ez baj, mert ezekben a programokban a centrifugálás után sok víz marad a gépben. A nedves, kellemes melegben aztán jól fejlődik a fekete penész.

A megoldás, hogy hetente egyszer lefuttatsz egy 60-90 fokos mosást. Ez sterilizálja a gépedet, kiöli a penészt. (A törölközőket, konyharuhákat, ágyneműt ebben érdemes mosni.)


Rossz töltősúllyal mosol

Az is árt a gépednek, ha túltömöd, és az is, ha túl kevés ruhát mosol benne. Nézd meg, mi az ideális ruhasúly a te gépedhez!

Hirdetés
loading...