Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Filléres csodaszer a kertben, sokan a kukába dobják, pedig csodákra képes

Filléres csodaszer a kertben, sokan a kukába dobják, pedig csodákra képes

Ahogy megérkezik a tavasz és a jó idő, mindenki vágyik ki a természetbe, a szabad levegőre. Ha ráadásul olyan szerencsés vagy, hogy van egy kis megművelni való földed vagy termesztesz otthon virágokat, akkor biztosan szoktál azon gondolkodni, milyen extra tápanyagokkal erősíthetnéd még a növényeidet.

Azt javasoljuk, hogy mindenképpen próbáld ki a kávézaccot, ami csodákat művelhet a kiskertben, de az erkélyre kitett virágládákban és beltéri cserepekben is hasznát veheted.

A kávézacc olyan hatékony, mint egy tápoldat

Egy csésze kávé igazi életmentő lehet reggel vagy délután, amikor a munka közben egy kis extra löketre van szükségünk. Az italt mindenki értékesnek tartja, de a lefőtt kávéőrlemény sorsára már kevesen gondolnak, pedig sok potenciál van még benne.


A kávézaccot lehet használni komposztálásra, mivel nagyszerű szerves trágyának számít.

Közvetlenül a talajra is szórható a növények tövéhez, de a legjobb, ha egy kicsit bele is forgatjuk a földjükbe. Ha vetéshez készülünk, érdemes a magok földjébe előre bekeverni a kávézaccot. Ha vízben elkevered, akkor házi tápoldatot kapsz eredményül, ezzel locsold őket.

A kávézacc számos ásványi anyagot tartalmaz, amelyek előnyösek a növények számára, mint a nitrogén, foszfor, kálium, magnézium és réz.


Már egy kevés kávézacc is csodákra képes

A rózsákhoz, rododendronokhoz, hydrangeához, azáleához, kamillához, áfonyához, eperhez különösen érdemes használni, hiszen ők savkedvelő növények. A zöldség ágyásba is bátran önts kávézaccot.Ha szeretnél méretesebb répát, paradicsomot, tökféléket, dinnyét, akkor érdemes gondolni a kávézaccos tápanyagpótlásra.

Tipp!

A kávézaccot soha ne használd melegen, várd meg, amíg teljesen kihűl. Ha nem használod fel azonnal, akkor zárt dobozban tárold.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...