Kezdőlap EGÉSZSÉG Az édesapa ijesztő figyelmeztetése mindenkinek – Emiatt hunyt el a 3 hetes...

Az édesapa ijesztő figyelmeztetése mindenkinek – Emiatt hunyt el a 3 hetes kislányuk

Hirdetés

Mint a legtöbb szerelmes pár, Jeff és Natasha is el volt ragadtatva, amikor megtudták, hogy babájuk fog születni. A tudat, hogy egy pici lánnyal fog bővülni a család, egyszerűen csordultig töltötte a szívüket. 

Alig várták, hogy a csöppséggel számtalan közös élményt éljenek át és lássák őt fiatal nővé cseperedni.

Hirdetés

Rémálmukban sem gondolták, hogy a pici lányuk váratlanul, 3 hetesen el fog hunyni. Amikor a fiatalok megtudták, hogy mi volt az oka a gyermekük korai halálának, a gyászuk dühvel keveredett. Értesülésük szerint, megelőzhető lett volna.

Amint némi erőt érzett magában Jeff, úgy gondolta, a nyilvánosság elé viszi a történteket. A Facebook felületét használta arra, hogy a tragikus eseményt megossza a világgal, abban a reményben, hogy felkelti a figyelmet egy potenciális veszélyre, amely sokkal gyakoribb, mint gondolnánk.

A következőt írta:

“Mallory halála óta teljes csöndbe burkolóztam. Egy hónapba telt, mire ezt meg tudtam írni, de ha bármi jó is származhat ebből a tragikus eseményből, akkor az legyen az, hogy segítek másoknak megelőzni azt, amin keresztül kellett menjünk.Ha újszülött gyermeked van, vagy egy újszülött közelébe kerülsz, moss kezet. Többször is, ha kell!

Ha bárki meg akarja fogni a gyermekedet, bizonyosodj meg róla, hogy kezet mosott előtte. Majd kérd meg, hogy még egyszer tegye meg…

HSV-1 (Herpes simplex vírus) egy nagyon gyakori vírus, amely az ajakherpesz kiváltója. A WHO becslései szerint a világ 67%-a fertőzött. Ami ennél is rosszabb, hogy a fertőzöttek nagy részének semmilyen tapasztalható tünete nincsen. Az újszülöttek számára azonban halálos is lehet, ahogyan ez Mallory-val is történt.

Most azt gondolhatjátok, hogy fel lehetett volna ismerni az esetet. Hogy valószínűleg valaki látható herpesszel megpuszilta a gyermekünket, de nem ez történt. Egyetlen ilyen ember sem volt Mallory közelében. Senki nem puszilgatta. Ennek ellenére élete első hetében megkapta a vírust és mi láttuk lassan belehalni a fertőzésbe.

Mallory keze állandóan a szájában volt és egyfolytában az ujját szopta. Valószínűleg a kezére került a fertőző vírus. Anélkül is meg tudott betegedni, hogy bárki aktív herpeszes tünetekkel a közelébe került volna. Nem volt más tünete kezdetben csak a magas láz, majd miután a hólyagok megjelentek rajta, a vírusellenes kezelés már nem használt. 

Tudva, hogy a világ több, mint fele fertőzött, nem értjük, hogy hogyan halhatnak bele ebbe csecsemők, köztük a lányunk is.

Kérek mindenkit, aki olvassa ezt, hogy vegye nagyon komolyan a kézmosást, ha újszülött közelébe kerül. A statisztika szerint neked is lehet herpesz vírus a testedben, anélkül, hogy tudnál róla.”

tudasfaja.com

Hirdetés