Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Figyelmeztetés a világnak! Majdnem belehalt egy pusziba a kisbaba!

Figyelmeztetés a világnak! Majdnem belehalt egy pusziba a kisbaba!

Egy brit anyuka úgy gondolta, kötelessége felhívnia a világ figyelmét arra, hogy miért nem szabad megengedni bárkinek, hogy újszülött csecsemőjüket puszilgassák.

Claire Henderson a facebookra posztolta a sokkolta képeket, amelynek történetét a BuzzFeed írta meg többek között. A kislány, Brooke alig egy hónapos, akit egy látogatója puszival köszöntött. A kislány élete azért került veszélybe, mert a kedves látogató herpeszvírussal fertőzte meg őt. Mivel a herpesz könnyen terjed egyik emberről a másikra, így az az egy puszi elég volt ahhoz, hogy a kislány elkapja a vírust.

enhanced-22851-1443125284-2

A történetben az a legrosszabb, hogy a látogató ajkán nem látszott semmi jele a herpesznek, de a puszi során a nyállal a kislány megfertőződött. Az édesanya akkor lett figyelmes a veszélyre, amikor egyik nap szoptatás közben Brooke száján gennyes kiütések jelentek meg. Azonnal kórházba vitte, mert emlékezett egy barátja korábbi Facebook posztjára, miszerint az ilyen tünetek nagyon veszélyesek a babákra nézve.

A kislány torkát és száját addigra végig sebek borították és mivel a fertőzés ebben a korban nagyon gyorsan terjed, így az orvosok azonnal megvizsgálták az agyát és a máját is.

A Standfordi Egyetemen oktató infektológus orvos, dr. Bonnie Maldonado megerősítette a tényeket. Véleménye szerint Brooke esete nagyon ritka, de ettől függetlenül a legveszélyesebb fertőzések egyike, ami idegrendszeri károsodáshoz, majd halálhoz is vezet. Sok kisbaba védettséget kap, mert az édesanyától antitesteket örököl, de vannak olyan esetek, amikor a vírus akár szülés közben is képes fertőzést okozni.

enhanced-27291-1443123196-5

A kisbaba 5 napig kezelést kapott, mára már jól van. Az anyuka azért tette közzé a történetüket, hogy minden kisgyermekes családot figyelmeztetni tudjon. Jelenleg 35 ezer ember osztotta meg a posztot. Orvosok szerint az első egy hónapban senki ne puszilgasson újszülöttet, ezzel megakadályozható a kisbabákra háruló veszély.

Szerző: tudasfaja.com

loading...