Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelem! Új helyszínen lesz idén az augusztus 20-ai tűzijáték!

Figyelem! Új helyszínen lesz idén az augusztus 20-ai tűzijáték!

Hirdetés

Az augusztus 20-ai tűzijáték sok embert vonz Budapestre. Ebben az évben azonban más helyszínen gyönyörködhetünk a 20-ai ünnepségben.

 

Hirdetés

Új helyszín ad otthont a tűzijátéknak:

Ebben az évben megújítják az ünnepi tűzijáték struktúráját és koncepcióját egyaránt- írta az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár nyilatkozatára vonatkozva. Kara Ákos külön felhívta a figyelmet arra, hogy az eddigi leglátványosabb ünnepségére készülnek. Az államtitkár azzal egészítette ki beszédét, mivel a magyar érdeklődőkön kívül a külföldi turisták is érdeklődnek az esemény iránt, ezért számos újítás és színvonalas program lesz látható idén.

Fontos a hagyományőrzés:

Az eddigi hagyományokhoz híven a Kossuth Lajos téren kezdődnek meg a programok, ahol a nemzeti lobogó felvonásra kerül a katonai tiszteletadás mellett. A megszokott körmenet és a budai Várhoz kötődő mesterségek ünnepe sem maradhat el. A további részletek megtárgyalására augusztus 10-én kerül sor természetesen a Parlament épületében.

A Margit híd és a Lánchíd közötti Duna szakaszra helyezték át:

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a Margit híd és a Lánchíd között elhelyezkedő Duna szakasz szolgál új helyszínéül a tűzijátéknak. Elmondása szerint, ez lehetőséget ad még több látványelem bemutatására is, és nem utolsó sorban a Parlament is kiemelt szerepben tündökölhet a nagy eseményen. Kara Ákos még azt is hozzátette, hogy az alkalomra a tűzijáték több mint 175 millióba fog kerülni, amelyet ugyanaz a cég valósít meg, amely az idei vizes világbajnokság tűzijátékát szervezte meg.

Fél órás műsor:

Eddigi tudomásunk szerint, három nagyobb és tizennégy kisebb kilövési pont lesz a Dunán. A tűzijáték megvalósításához közbeszerzésű és európai uniós gyártmányú rakéták állnak rendelkezésre. A biztonságra most is kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen ha a szükség úgy kívánja, egyetlen gombnyomással leállítható a műsor. Az augusztus 20-ai rendezvények megszervezésének hátterében, kivételesen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium áll.

Hirdetés
loading...