Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelem! Rengeteg felhasználó Gmail fiókját törli a Google! Eddig van a határidő,...

Figyelem! Rengeteg felhasználó Gmail fiókját törli a Google! Eddig van a határidő, ezt kell tenned!

Hirdetés

Ha egy ideje nem jelentkeztél be a Gmail fiókodba vagy nem használtad a Google Photos szolgáltatást, akkor légy óvatos. A Google megerősítette, hogy elkezdi törölni azokat a fiókokat, amelyek túl hosszú ideig voltak inaktívak, az ütemezett határidő decemberre van beállítva.

 

Hirdetés

Ez az értesítés azt jelenti, hogy néhány ember elveszítheti a hozzáférést kulcsfontosságú szolgáltatásokhoz és személyes adatokhoz a következő hetekben, hacsak nem jelentkeznek be, és megerősítik a Google számára, hogy a fiókot továbbra is aktívan használják.

“Ha egy Google-fiókot legalább 2 éve nem használtak vagy jelentkeztek be, törölhetjük a fiókot és annak tartalmát – ideértve a Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) és a Google Photos tartalmát is,” erősítette meg a Google egy blogbejegyzésében.Az új szabályzatot idén korábban jelentették be, és a Google megerősítette, hogy legkorábban 2023 decemberében kezdi meg a fiókok törlését. Ez mindössze néhány hét múlva van.

Amennyiben rendszeresen használod a Gmailt, a Doct, a Calendart és a Photos fiókodat, nem kell aggódnod, mivel az újítás nem érint téged. Fontos megjegyezni, hogy a Google minden érintettet e-mailben értesít, tehát ha nem kaptál üzenetet a technológiai vállalattól, akkor a fiókod biztonságban van.“Mielőtt törölnénk egy fiókot, több értesítést küldünk a törlés előtti hónapokban, mind a fiók e-mail címére, mind a helyreállítási e-mail címre (ha megadott ilyet)” – erősítette meg a Google. Tehát miért hozza meg ezt a változást a Google?

A vállalat szerint az idősebb és inaktív fiókok sokkal inkább célpontjai lehetnek a kiberbűnözőknek, ami sokkal veszélyesebbé teszi az internetes felhasználók számára az online térben. – írja a Mirror.

Hirdetés