Kezdőlap EZOTÉRIA Férfi-nő barátság nem lehetséges – Egy spirituális mester magyarázata

Férfi-nő barátság nem lehetséges – Egy spirituális mester magyarázata

Az örök megválaszolatlan kérdés – férfi és nő lehetnek csupán barátok? Lehetséges, hogy a mindennapok során tapasztalhatjuk azt, hogy férfi és nő barátoknak hívják egymást, de ez valóban így van? Soha nem jelent többet a kapcsolat, legalább az egyik oldalról?

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról valók

Az igazság az, hogy a két nem nem ugyanabból a perspektívából tekint a barátságra. Egy nő számára a barátság mély érzelmi kapcsolatot jelent, miközben egy férfi számára azt, hogy két ember jól érzi magát egymás társaságában, miközben nem feltétlenül foglalkoznak a kapcsolat érzelmi szintjeivel.

Vegyük példának okáért azt az esetet, amikor kiderül, hogy egy barátunkat ezentúl nem fogjuk látni minden nap, bármilyen okból kifolyólag távol kerül tőlünk. Egy nő reakciója erre az, hogy rendszeresen hívja a másikat és üzeneteket küldözget neki, tehát tudatja vele, hogy gondol rá. Egy férfi ellenben sokkal gyakorlatiasabban közelíti meg a dolgot. Éli tovább az életét és elfogadja, hogy a barátja már nem lehet a mindennapi élete része.

Férfi és nő más perspektívából tekintenek a dolgokra

Teljesen egyértelmű, hogy a nők és a férfiak másképpen funkcionálnak. Ha ellenkező neműek barátságáról van szó, mindig kiderül, hogy a férfi, ha nem kimondottan is, de fizikailag vonzódik a nőhöz. Az esetek bizonyos részében pedig be is próbálkozik egy ponton. A férfiak számára a nővel való barátság kérdésköre sokkal bonyolultabb. Ez nem sztereotípia, egyszerűen így működnek a dolgok és a két nem soha nem fogja ugyanabból a perspektívából látni a baráti kapcsolatot.

Rajneesh Chandra Mohan Jain, spirituális mester onnan közelíti meg a dolgot, hogy a házasság intézményét is férfiak találták fel, abból a kizárólagos célból, hogy kisajátítsák maguknak a nőket. A férfiak elsőre még mindig egyfajta fogyasztási cikként tekintenek a nőkre, akinek nehéz ellenállni, akiket meg kell szerezni.

Ugyanakkor az ego is fontos szerepet játszik a férfi-nő barátság sikertelenségében. Mivel a vonzalom két ellenkező nemű ember között biológiai eredetű, ennélfogva teljesen természetes és majdhogynem elkerülhetetlen is. A probléma pedig abból adódik, hogy a férfiaknak rettenetesen nehéz elhessegetni ezt a vonzalmat és feladni azt, amire vágynak.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...