Kezdőlap AKTUÁLIS Fentebb emelték a nyugdíjkorhatárt! Minden nyugdíj előtt álló nőnek és férfinak tovább...

Fentebb emelték a nyugdíjkorhatárt! Minden nyugdíj előtt álló nőnek és férfinak tovább kell dolgoznia! 2018-ban már csak ekkor mehet nyugdíjba!

Hirdetés

Meddig emelik még a nyugdíjkorhatárt?

 

Hirdetés

Idén megint emelkedett a korhatár, januártól már csak 63,5 évesen lehet nyugdíjba vonulni – írja a Zoom.hu. Az átlagnyugdíj jelenleg havi nettó 124,3 ezer forint.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adataiból kiderül, hogy 2017-ben , 17 ezerrel csökkent a nyugdíjasok száma az első félévben és ugyancsak az első félévben 30 ezerrel csökkent a korhatárt elért nyugdíjasok számat.

Ez annak köszönhető, hogy idén újra emelkedett a korhatár, januártól már csak 63,5 évesen lehet nyugdíjba vonulni. Fokozatosan emelik a nyugdíjkorhatárt 62 évről 65 évre 2022-ben lép életbe az utóbbi.Természetesen a nyugellátásokra fordított kiadások is tükrözik a létszámcsökkenést: az állami Nyugdíjbiztosítási Alap idén, az első hét hónapban 1822,4 milliárd forintot költött, ami 57,8 százaléka az éves 3151 milliárd forintos keret, derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium legutóbb napvilágot látott jelentésében.2,9 százalékkal emelkedtek a nyugdíjakra fordított kiadások ez pedig jócskán meghaladja az 1,6 százalékos év eleji nyugdíjemelés mértékét.

Ennek az oka, a nyugdíjak és nyugdíjasok cserélődése: ugyanis magasabb a rendszerbe most belépők ellátása, mint amennyi volt a kiesőké, az elhunytak járadéka.

Az NGM adatai is igazolják az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság számait: 2 millió 21 ezer nyugdíjasnak utaltak átlagosan havi nettó 124,3 ezer forintot az első félév végén, ehhez képest 2 millió 38 ezer ellátott átlagosan 121,7 ezer forintot kapott fél évvel ezelőtt..

 

Hirdetés