Kezdőlap EGÉSZSÉG Fenekünkön lévő pattanások, foltok, kiütések, pöttyök egészségügyi háttere- ezzel a szerveddel van...

Fenekünkön lévő pattanások, foltok, kiütések, pöttyök egészségügyi háttere- ezzel a szerveddel van valójában probléma!

Hirdetés

Ez a probléma annyira kényes téma, hogy nem szívesen foglalkozunk vele. Inkább megpróbálunk tudomást sem venni róla. Pedig minél inkább nem foglalkozunk vele, annál súlyosabbá válhat. Nézzük, mi állhat a kelletlen fenékviszketés hátterében.

Az alábbi tünetek is társulhatnak a fenékviszketéshez:

Hirdetés

1.Kis piros, viszkető hólyagok

-valószínű herpesz okozza a problémát, ami a nyálkahártya egyensúlyának felbomlása következtében alakult ki. A problémától teljes mértékben nem tudunk megszabadulni, viszont a tüneteket csillapíthatjuk.

2.Kiütések, viszketés, bőrhámlás

-gombás fertőzés okozhatja, a sportolók lábán is elő szokott fordulni ilyesmi. Leginkább azokon a területeken jelentkezik, melyeket hosszú időn keresztül nem éri fény.

3.Pattanások

-szőrtüszőgyulladás okozhatja a problémát. kenegessük a megfelelő krémmel, figyeljünk oda, hogy érje minél több levegő, és hamar el fog múlni .

4.Kivörösödik a bőr, és hámlani kezd

-pikkelysömör lehet az oka, mindenképp keressünk fel egy szakembert, még mielőtt a probléma tovább terjedne

5.Viszkető, kemény, vörös dudorok

-ekcéma lehet az oka a kellemetlen viszketésnek. Fel kell keresni egy szakembert, és próbáljuk meg kerülni a műanyagból készült alsó ruházat használatát.

6.Ha a viszketés nagyon erős a végbélnyilásnál

-aranyér okozhatja a problémát. Ez egy nagyon gyakori betegség, leginkább a krónikus székrekedés okozz. Szükséges egy orvosi diagnózis, mielőtt súlyossá válna a probléma.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés