Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Felejtsd el a tisztítószereket! 7 háztartási trükk, amit mindenképp ismerned el!

Felejtsd el a tisztítószereket! 7 háztartási trükk, amit mindenképp ismerned el!

Néha vannak az életben olyan helyzetek, amikor nagyon jól jön, ha ismerünk egy pár praktikus trükköt. Mindenki azt szokta kérdezni, hogy van az, hogy olyan hamar végzek a takarítással, s mégis szépen csillog-villog minden. Az alábbi trükköknek köszönhetem, talán érdemes lenne másnak is elsajátítania ezeket.

1.Matrac fertőtleníts

Készítsük el az alábbi fertőtlenítő sprayt, és fújjuk be vele takarításkor, legalább 2-3 hetente a matracot vele. Egy rész alkoholt keverjünk el 2 rész vízzel, majd töltsük egy szórófejes flakonba. Először porszívózzuk ki a matracot, majd fújjuk be ezzel a spray-el.

2.Macskaalom a hűtőbe

Vásároljunk egy kisebb adag macskaalmot, töltsünk belőle egy kis műanyag dobozba, majd helyezzük a hűtőszekrény polcára. Pillanatok alatt magába fogja szívni a kellemetlen szagokat, és a fölösleges nedvességet.

3.A turmixgép helyes tisztítása

Nagyon egyszerű, öntsünk egy kevés vizet, és egy csepp mosogatószert, majd indítsuk el. Gyakorlatilag önmagát fogja elmosni, és ezután már csak le kell öblítenünk tiszta vízzel.

4.Vízkő ellen

Vágjunk ketté egy grapefruitot, mártsuk bele jó alaposan sóba, majd ezzel dörzsöljük át a vízköves felületeket. Ezután mossuk le tiszta vízzel.

5.A ruhák színének megtartása

Ahhoz, hogy élénkebbek legyenek a sötét ruháink, és hosszabb ideig megtartsák a színüket, adjunk egy fél csésze sót a mosógépbe. Ha kézzel mossuk, akkor is keverjünk sót a mosóvízhez.

6.Serpenyő

Használat után várjunk, míg teljesen kihűl, és csak utána fogjunk neki kimosni. Forrón sokkal sérülékenyebb a serpenyő bevonata, egy mozdulat, és jóval megrövidíthetjük a serpenyő élettartamát.

7.A grill megtisztítása

A grillrácsot legkönnyebben egy félbevágott hagyma segítségével tudjuk megtisztítani. Szúrjunk a villára egy hagymát, és míg forró, dörzsöljük át alaposan a rácsot.

tudasfaja.com

loading...