Kezdőlap AKTUÁLIS Fájdalmas gyász – Váratlanul elhunyt az ismert főzőműsor műsorvezetője

Fájdalmas gyász – Váratlanul elhunyt az ismert főzőműsor műsorvezetője

Sokkoló hírt jelentett be a BBC: meghalt Jock Zonfrillo sztárszakács, a MasterChef (Amerikai mesterszakács) című főzőműsor ausztrál változatának műsorvezetője.

 

A híres skót szakácsot melbourni házában találták holtan, idegenkezűségnek nem volt nyoma. Egyelőre nem nyilvános, mi okozta a halálát.

A megtört család így emlékezett meg a közösségi oldalukon: “Azok számára, akik valaha keresztezték az útját, a párja lettek, vagy olyan szerencsések voltak, hogy a családja lehettek, őrizzék meg szívükben ezt a büszke skótot, amikor megkapják a következő whiskyt!”

 A világhírű Jamie Oliver és Gordon Ramsay is megtörten búcsúztak a neves és nagyon szerethető kollégától.Az 1976-ban, Glasgow-ban született Zonfrillo 12 évesen kezdett konyhában dolgozni. 15 évesen ő lett az egyik legfiatalabb inas, aki a skót luxusüdülőhelyen, a The Turnberry Hotelben dolgozott. Két évvel később a Michelin-csillagos brit séfnél, Marco Pierre White-nál dolgozott a Hyde Park Hotelben.

Feltörekvő karrierje ellenére Zonfrillo tinédzser korában elzüllött, heroinfüggővé vált, majd hajléktalan lett . A 2021-es Utolsó lövés című memoárjában hosszan írt a drogfüggőséggel való küzdelméről.

2000-ben Ausztráliába költözött új lapot nyitva ezzel életében. Több éttermet nyitott. Legsikeresebb ezek közül az Orana volt, amely 2013-ban nyílt meg. 2019-ben kapta meg a lehetőséget, hogy MasterChef Australiát vezethesse.loading...