Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel az oldattal öntözd a szobanövényeidet, és pár nap múlva teljesen újjászületnek!

Ezzel az oldattal öntözd a szobanövényeidet, és pár nap múlva teljesen újjászületnek!

Hirdetés

A tél beköszöntével szeretnénk, a külső természet kopárságának ellensúlyozása érdekében, lakásunkban egyre több szobanövényt halmozunk fel.

Azonban azt tudnunk kell, hogy, ha a szobanövényt megvásároltuk, és hazavittük, akkor a megfelelő ápolására is gondot kell fordítanunk.

Hirdetés

Nem elegendő az, ha néhanapján meglocsoljuk egy kicsit, arra is oda kell figyeljünk, hogy a megfelelő tápokhoz, hőmérséklethez, és fényhez is hozzájusson.

Vannak, akinél nagyon sok, és szépen virágzó szobanövények díszítik a lakást, másoknál pedig alig él egy-két hetet egy cserepes virág. Ha valaki szereti őket, és odafigyel rájuk, akkor egészséges levelekkel, és sok-sok virággal fogják meghálálni a gondoskodást.

Nem kell pánikba esni, ha azt látjuk, hogy a kedvenc szobanövényünk hullatni kezdi a levelét, vagy lesárgulnak a virágai. Fontos, hogy ismerjük meg jobban, és gondozzuk megfelelően. A legelső lépés, hogy távolítsuk el a megsárgult, beteges leveleket, majd öntözzük meg az alábbi, házilag készített tápoldattal.

Hozzávalók:

  • 20 ml hidrogén-peroxid
  • 1 liter víz

Alkalmazás:

Öntsük bele a hidrogén-peroxidot a vízbe, és rázzuk össze, keverjük el alaposan. A keverékkel öntözzük meg az elhervadt virágokat.

Néhány nap elteltével látni fogjuk, hogy a virágaink megerősödnek, sokkal gyorsabban fognak nőni, és új életre kelnek. Ha vannak olyan barátaink, akik imádják a szobanövényeket, nyugodtan ajánljuk nekik is ezt a csodálatos hatású tápoldatot.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...