Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel az 5 módszerrel könnyen megszabadulhatunk a lakásunkban levő poloskáktól!

Ezzel az 5 módszerrel könnyen megszabadulhatunk a lakásunkban levő poloskáktól!

Hirdetés

A melegebb időjárás beálltával a lakásban is elszaporodnak a kellemetlenséget okozó bogarak. A mezei poloska nem veszélyes az emberre nézve, csupán igen kellemetlen a szaga. Ha beköltözik a lakásunkba, igyekezzünk minél hamarabb megszabadulni tőle.

Az alábbi természetes módszerek segítségünkre lehetnek abban, hogy megszabaduljunk a bogaraktól, és ezzel együtt a kellemetlen szagoktól is. A kis zöld levélszerű poloskák, ha veszélyt érzékelnek, akkor kellemetlen szagot kezdenek árasztani. Minél többen vannak, annál elviselhetetlenebb szag terjeng körülöttük.

Hirdetés

A poloskát leginkább mi magunk, a természetből visszük be a lakásba. Észre sem vesszük, táskánkra, vagy ruhánkra esik, és így kerül be a lakásba. De az is előfordulhat, hogy nem takar megfelelőképpen a szúnyoghálónk, és a kis réseken jut be a lakásba a mezei poloska.

Nézzük, milyen megoldások léteznek arra, hogy távoltartsuk a mezei poloskát a lakásunktól.

1.Egy rész alkoholt, és két rész vizet keverjünk el, majd ezzel fújjuk be a kritikus területeket, pl. a nyílászárók körül, vagy a szúnyoghálókat.

2.Az egyik legjobb megoldás lehet, ha szépen megfogjuk a bogarakat egy papírtörlővel, majd beletesszük egy nejlontasakba, lezárjuk, és rögtön kivisszük a szemetesbe. Nagyon jól zárjuk le a tasakot, hogy ne tudjanak kijönni belőle. De az is jó megoldás lehet, ha lehúzzuk őket a vécén.

3.Töltsünk egy szórófejes flakonba 4 evőkanál fokhagyma port, és két csésze vizet. Rázzuk össze alaposan, majd spricceljük be vele a bejárat melletti kertrészt. Három napig többször ismételjük meg ezt a műveletet, míg a bogarak elmennek.

4.Tegyünk 10 csepp mentaillóolajat, két csésze vízhez, és ezzel permetezzük be a kritikus területeket.

5.Szórjuk be a kertet szárított, és porrá zúzott macskamentával. Az erőteljes szagtól menekülni fognak a mezei poloskák.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés