Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel a trükkel soha többé nem ragad majd össze a főzött tészta!

Ezzel a trükkel soha többé nem ragad majd össze a főzött tészta!

A tapasztalt háziasszonyok közül is kevesen tudják, pedig egyszerű! Mindenki tapasztalhatta, hogy a főtt tészta pillanatok alatt összeragad, ha leöntötted róla a vizet, és nem teszel rá olajat vagy egyéb zsiradékot.

Lássuk mire figyeljünk főzés közben!

Fejenként 80 és 100 g közötti tésztával kell számolni, étvágy szerint, illetve egy kicsivel többel, ha egytálételről van szó.

Az optimális tésztafőzéshez bátran használjunk nagy mennyiségű vizet, vagyis mintegy 1 litert egy adagnyi (100g) tésztához, mert a tészta így egyenletesebben megfő. Tegyünk sót a vízbe, akkor is , ha édes tésztát készítünk!  Kb egy teáskanálnyit literenként, de én meg is kóstolom a vizet, biztos, ami biztos!

Illetve gazdaságos lefedni a lábost, amíg felforr a víz. Ha már lobogva forr, beletehetjük a tésztát. Ilyenkor  azonnal jól meg kell keverni, különben a tészta összeragad.

A főzőlap hőmérsékletét vissza lehet venni, elég ha közepes tűzön főzzük. Lefedni nem szabad az edényt, viszont kevergetni lehet.

Tartsuk be a tészta gyártója által ajánlott főzési időt, ez a csomagoláson megtalálható. Kis idővel a főzési idő lejárta előtt  kóstoljuk meg a tésztát. A tészta akkor készült el, ha kívülről már nem érezzük ragadósnak, de a belseje még nem teljesen puha. Ha éppen roppan, máris elkészült az “al dente” tészta.

Íme a trükk!

Pedig létezik egy egyszerű konyhai trükk, és nincs több összeragadt tészta!

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntesz a főzőléhez. Legközelebb próbáld ki!

loading...