Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel a 4 egyszerű módszerrel megszabadulhatsz a gyomtól

Ezzel a 4 egyszerű módszerrel megszabadulhatsz a gyomtól

Hirdetés

Ha te is a természetes megoldások híve vagy, akkor olvasd el, hogy milyen módszerek révén lehet a konyhaszekrényedben megtalálható egyszerű alapanyagokkal megszabadulni a gyomnövényektől, amelyekkel a természetnek sem ártasz.

 

Hirdetés

A növények felületén van egy természetes réteg, amellyel a külső behatások ellen védekeznek. Annak érdekében, hogy a gyomnövényeket nagyobb hatékonysággal el tudd távolítani, érdemes natúr szappan és víz keverékével lepermetezni őket.

1 – Kiszárítás

Ehhez keverj össze 2 csésze vizet egy evőkanál tiszta szesszel (96%-os). Ezt öntsd bele egy spricnis flakonba és ezzel fújd le a gyomot. Ki fognak száradni és könnyedén ki lehet majd húzni őket.

2 – Égetés

Nem kell nyílt lángot használni, csupán egy vízforralót. A forralt vizet egyszerűen öntsd rá a gyomnövényre és azonnal kipusztulnak. Vigyázz, hogy haszonnövényre ne kerüljön rá. A járdaszegélyeket, térkövek közét érdemes ezzel a módszerrel kezelni.

3 – Savas hatás

Keverj össze 2 evőkanál citromlevet és egy csésze ecetet. Fújd rá ezt a keveréket a gyomnövényekre és nem lesz többé maradásuk. A módszer a talajt nem roncsolja, így a többi növény nem szenvedi kárát, ha rájuk nem kerül belőle.


4 – Szódabikarbóna

Szórj szódabikarbónát azoknak a növényeknek a tövéhez, amelyektől meg szeretnél
szabadulni. Ez a további gyomnövekedést is megakadályozza, ezért érdemes csak olyan helyen alkalmazni, ahol sem zöldség, sem virág nem nő.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés