Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt ültesd tavasszal elsőként és egész nyárra biztosítva leszel ebből a zöldségből!

Ezt ültesd tavasszal elsőként és egész nyárra biztosítva leszel ebből a zöldségből!

Hirdetés

A retek az egyik legkorábbi, és legegészségesebb tavaszi zöldségünk, amit nagy előszeretettel fogyasztunk. Ha szeretnéd, hogy minél hamarabb legyen saját retked, már most nekifoghatsz gondolatban az ültetésnek.

Ha kinézel az ablakon még lehet hó borítja a kertet, de nem kell megijedned, hiszen a március még arra való, hogy összegyűjtögesd a szuper ötleteket.

Hirdetés

Így sokkal könnyebb dolgod lesz majd akkor, ha már élesben megy a dolog. Gyűjtsd egy külön mappába az ötleteket, melyeket kiakarsz próbálni, majd fogj egy lapot, és rajzold le a kertet. Nem árt előre megtervezni, hogy miket, és hová fogsz ültetni.

Nekifoghatsz a vetőmagok megvásárlásának, és lassan indulhat a palántázás ideje is. A legkorábbi zöldség, amit ültetni szoktunk az a hagyma, retek, és a saláta. Mindenikből ültess jó bőven, hiszen már nagyon ki lehet éhezve a szervezeted a friss vitaminokra.

Ha van felesleges tojástartód otthon, akkor azokat ne dobd ki, hiszen szükséges lesz rájuk majd a retek ültetéséhez. Az alábbi képeken láthatod, hogy hogy fog kinézni majd gyakorlatban a dolog.

1.Lyukaszd ki a tojástartókat. Enyhén mélyítsd a földbe őket. Egymás után annyi tojástartót használj, ahány retket szeretnél.

2.Helyezz mindegyik mélyedésbe egy magot.

3.Fedd be még egy kevés földdel, és kész is.

 

4.Azért jó ez a módszer, mert így nem fognak sűrűn egymás mellett nőni a retket, nem kell majd kigyéríteni őket. A nedvességtől a tojástartó szétmegy a földben, és jó komposztanyag lesz belőle.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...