Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt tettem nyáron az orchideámmal, már számolni sem tudom hány ágon virágzik!

Ezt tettem nyáron az orchideámmal, már számolni sem tudom hány ágon virágzik!

Hirdetés

Az orchidea az utóbbi időben az egyik legközkedveltebb szobanövény. Szinte nincs olyan ablak, ahol ne virítana 2-3 cseréppel legalább. Te szereted az orchideát? Gondoskodj róla, hogy egész évben virágozzon!

 

Hirdetés

Sokan panaszkodnak arra, hogy miután elvirágzott az orchideájuk, bármit is csináltak, nem akart többé virágba borulni. Mit lehet tenni ilyenkor? Van néhány apró szabály, amit be kell tartanod, és akkor folyamatosan virágozni fog az orchideád.

1.Öntözés
Egyáltalán nem szereti, ha túl van öntözve, éppen ezért vigyázz, hogy megfelelően vízelvezető földbe legyen ültetve, és legyen lyuk a cserép alján. Meleg időben hetente, a hűvösebb időjárásban pedig elég, ha kéthetente öntözöd. Ha a levelei fonnyadni kezdenek, jelzi, hogy itt az ideje megöntözni, ha pedig sárgulni kezdenek, akkor azt jelenti, hogy túl sok vizet kapott. Szobahőmérsékletű vizet használj mindig az öntözéshez.

2.Fény

Az orchidea imádja a fényt, ezért a legjobb hely számára egy déli fekvésű ablakpárkány lehet. Ha nem kap elegendő fényt, akkor a levelei megsötétednek, és a rügyeit elhullatja.

3.A levegő páratartalma

Az orchidea természetes élőhelyén igen magas, 50-80%-os a páratartalom. Ahhoz, hogy jól érezze a növény nálad, be kell szerezned egy párásítót. A nyár folyamán pedig naponta, lehetőleg a reggeli órában spricceld be vízzel a növényt.


4.Tápozás

Az orchideát soha ne rendes virágföldbe, hanem inkább direkt a számára kialakított tőzeg keverékbe kell ültetni. Egy ilyen keverékből megfelelően hozzájut a szükséges tápanyagokhoz, de félévente így is át kell ültetni, mert kisoványodhat a talaj. Az átültetés után természetesen sokkal szebben fog virágozni, hiszen a tápanyagok ösztönzően hatnak az orchideára. Nem árt még időközönként direkt az orchidea számára kialakított tápot is juttatni számára.

tudasfaja.com

Hirdetés