Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt tedd a darált húsba sütés előtt, életed legfinomabb fasírtja lesz belőle!

Ezt tedd a darált húsba sütés előtt, életed legfinomabb fasírtja lesz belőle!

Még tart a jó idő, ezért ha van időnk, hétvégén még nyugodtan sütögethetünk a kertben a barátokkal, ismerősökkel. Ahhoz, hogy a grillezés tökéletes legyen, az alábbi videóban 6 tippet leshetünk el, amelyeket érdemes megtanulni.

 

 

1. Tisztítás

Ahhoz, hogy finom ételeket süssünk a grillrácson, nem árt ha az le van tisztítva az odaégett szennyeződésektől. Egy kevés alufóliát gyűrjünk össze, és ha egy kicsit felmelegedett a rács, azzal dörzsöljük végig a felületet.2. Hagyma

Egy félbevágott hagyma fertőtleníti a rácsokat, és további szennyeződéseket távolít el, így ezt a módszert is megéri alkalmazni.

3. Gázpalack

Ha gázpalackot használunk a grillezéshez, a legrosszabb ami történhet, hogy kifogy a gáz. Ezt elkerülendő, végezzük el a következő trükköt. Szereljük le a palackot, majd öntsünk rá egy bögre meleg vizet. Ezután a kezünkkel tapogassuk meg a palackot, ahol melegséget érzünk, azon a szinten már nincs gáz, ahol viszont hideg, addig tart a gáz szintje.

4. Hal citrommal

Ha halat akarunk grillezni, fektessük citromkarikára, így nem ragad oda a bőre, és még finom citromos íze is lesz.5. A puhaság titka

Ahhoz, hogy a hamburger húsunk puha és omlós legyen, a sütéskor tegyünk rá egy kis kocka vajat, de ha ez nincs, és akad jégkocka, az is remekül megteszi.

6. Nem gyullad ki a kebab pálcika

Nem égnek oda a fanyársak, ha előtte 15–20 percre beáztatjuk vízbe, így tovább fogják bírni a forróságot, és nyugodtan meg tudjuk sütni a finomságokat.

 

loading...