Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt helyezd el a lakásban és elkerülik az otthonod a legyek és...

Ezt helyezd el a lakásban és elkerülik az otthonod a legyek és a szúnyogok!

Hirdetés

A jó idő egyetlen kellemetlen velejárója a sok szúnyog, légy és a különféle rovarok. Nyáron viszont nem zárhatjuk be az ajtókat és az ablakokat egész napra, ezért mindenféle módszert kipróbálunk, hogy távol tartsuk a rovarokat.

 

Hirdetés

 

A káros és rövid ideig tartó, drága termékek helyett azonban léteznek természetes, ártalmatlan és fillérekbe kerülő megoldások is.

Lássuk melyek ezek!

Ecet vagy almaecet


Mindkettő hatásos lehet abban a formában, ha egy lapos tálba öntünk egy keveset és ezt kihelyezzük a lakásba. A hangyák ellen is bevethetjük, ha bekenjük vele az ajtók, illetve az ablakok keretét.

Citrom és szegfűszeg

Nem csak hatásos, de dekoratív módszer is, ami még illatossá is varázsolja a lakást. Vágj félbe egy citromot és tűzdelj bele szegfűszeget, majd helyezd lehetőleg a helyiség közepére.

Diófalevél

Nem csak a legyektől mentesíti a lakást hanem még a hangyákat is távol tartja. Diófalevelet morzsolj egy kisebb vízzel teli tálkába és ez megoldja a problémád.

BazsalikomNem csak a főzés során lehet hasznos, ha az ablakodba bazsalikomot ültetsz, hanem legyeket és a rovarokat is messzire elűzheted.

Szegfűszeg

Önmagában is hatásos rovarűző lehet, ha lakás bármely pontjában egy kis tálba őrölt szegfűszeget helyezünk ki.

Szerző:tudasfaja.com

Hirdetés