Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt a 3 dolgot tartsd be, ha ekcémával küzdesz!

Ezt a 3 dolgot tartsd be, ha ekcémával küzdesz!

Hirdetés

Az ekcéma egyre inkább kezd elterjedtté válni, nagyon sok ember küzd vele. Nehezen diagnosztizálható, és legalább ennyire nehéz megszabadulni tőle.

Jelentkezhet bőrviszketés, bőrpír, hólyagosodás formájában. Felnőtteket, és gyerekeket egyaránt érinthet. A tünetek a test bármely részén jelentkezhetnek, de leginkább a kézen, könyökön, térdhajlatban, arcon, nyakon, és a fejbőrön bukkanhat fel. A szakemberek szerint gyógyszeres, életmód-és táplálkozásbeli változásokkal enyíhthetőek a tünetek, de megszabadulni az ekcémától csak nagyon nehezen lehet.

Hirdetés

Az alábbi 3 praktika segítségével enyhíthetjük az ekcémás tüneteket!

1.Csökkentsük a tehéntej, és a tojásfogyasztást!

Egyes élelmiszerek fokozzák az ekcéma tüneteinek kialakulását. Szakértők szerint az ekcémás személy jó ha messzire kerüli a tehéntejet, és a tojásféléket.

2.Használjunk testápolót

A megfelelő hidratálással megakadályozhatjuk a viszketést. Nem csak belülről kell hidratálnunk, de ajánlott természetes anyagokból készült testápolók használata is. A megfelelő testápoló kiválasztásához kérjük bőrgyógyász véleményét.

3.Ne vakarózzunk!

Bármennyire is elviselhetetlen a viszketés, próbáljunk meg ne vakarózni. Minél többet vakarjuk, annál jobban fog viszketni, ez pedig fokozza a sebesedést. Inkább kössük le a sebet egy jól szellőző gézzel, így csökkentjük a vakarózás esélyét.

Még néhány jótanács:
ne zuhanyozzunk, vagy fürödjünk forró vízzel
kerüljünk az illatos, vegyi anyagokkal teli szappanokat, tusfürdőket, válasszunk egy természetesebb terméket
télen vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl forróság a lakásban. A száraz, forró levegő nem tesz jót a bőrpírnek.
Kerüljük a gyapjú, és nejlon ruhákat, ezek irritációt okozhatnak.

Hirdetés