Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezért szórj sót az ablakpárkányra! Mentsd el ezt az ötletet!

Ezért szórj sót az ablakpárkányra! Mentsd el ezt az ötletet!

A só az egyik legfontosabb fűszerünk, szinte már el sem tudnánk nélküle képzelni az életünk. Azonban a konyhán túl számos más területen is felhasználhatjuk!

Nézzük, mi mindenre jó még a só!

1.Hangyák ellen

Szórjuk meg sóval az ablakpárkányt, a kereteket, az ajtkereteket, a lépcsőt, és fal melleti részt. Ezenkívül még szórhatunk sót a fiókokba, a szekrényekbe, az ágyak alá, és a ház összes olyan sarkába, ahol hangyákat látunk felbukkanni. Pillanatok alatt kiköltöznek az életterünkből.

2.Ezüst fényesítésre

Ha megfakultak, vagy megfeketedtek az ezüst tárgyaink, ékszereink, evőeszközeink, dörzsöljük át egy kevés vízzel elkevert sós pasztával. Ezután mossuk le alaposan langyos vízzel.

3.Ablaktisztítás

2 evőkanál sót oldjuk fel 4 liter vízben, és ezzel az oldattal tisztítsuk meg az ablakokat. Nagyon hatékony, éppen ezért az autóablak fényesítésére is használhatjuk.

4.Lefolyó tisztító

Keverjünk el fél csésze sót, 2-3 teáskanál citromsavval, és öntsük a lefolyóba. Öntsünk rá forró vizet.

5. Szőnyegekre, függönyökre

Áztassuk a szőnyegeket, függönyöket, sötétítőket sós vízbe, majd dörzsöljük meg egy kicsit, és ezután mossuk ki a megszokott módon. A só hatására a régi textíliák felfrissülnek, és a színüket is visszanyerik.

6.Arcradír

Két-három evőkanál sót keverjünk el egy kevés olívaolajjal, és ezzel a keverékkel masszírozzuk át az arcunk. Hagyjuk állni 2-3 percet, majd mossuk le alaposan meleg vízzel.

loading...