Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezért érdemes lefotózni a tűzhelyet, mielőtt nyaralni mész

Ezért érdemes lefotózni a tűzhelyet, mielőtt nyaralni mész

Hirdetés

Három embertípus van ezen a világon: akik figyelnek rá, hogy kikapcsolják a tűzhelyet, akik nem figyelnek rá, hogy kikapcsolják a tűzhelyet, és akiknek fogalmuk sincs, hogy kikapcsolták-e vagy sem a tűzhelyet, mielőtt nyaralni mentek.

Te melyik kategóriába tartozol? Nem fogunk ítélkezni, hiszen mi határozottan a legutóbbiba.

Hirdetés

Azok a típusok vagyunk, akik egyáltalán nem emlékeznek rá, hogy kikapcsolták-e a tűzhelyet vagy ráfordították-e a kulcsot, amikor kiléptek a bejárati ajtón. A pánik persze a reptéren vagy az autópályán jön ránk és idegesen hívjuk fel a szomszédot, hogy ugyan nézze már meg, nem-e fogjuk felrobbantani a környéket vagy nem-e törtek be máris hozzánk.

Kinek van erre szüksége? Senkinek! Épp ezért szeretnénk megosztani veletek egy szuper trükköt, amit a következő nyaralás előtt ti is bevethettek, mielőtt kiléptek a házból.

Fotózd le a fontos dolgokat!

Amikor minden csomag az ajtóban van, vedd elő a telefonodat és készíts fotót a tűzhelyről. Nagyon egyszerű trükknek hangzik, de komolyan mondjuk, hogy hatásos.

Nem kell, hogy itt megállj. Haladj végig a házon és fotózz le minden egyes pontot, amiről úgy gondolod, hogy stressz forrás szokott lenni ilyen esetekben. Fotózd le az ablakokat, az erkélyajtót, az elektromos kütyüket, a konnektorokat vagy akár a garázsajtót is.

Mire jó mindez?

Egyrészt ha visszanézed a fotókat, megbizonyosodhatsz róla, hogy valóban, hogyan hagytad a dolgaidat. Másrészt, ha fotót készítesz, még egy alkalmad van rá, hogy ellenőrizd és kikapcsoltad vagy bezárd, amit kell. A biztonság dupla lesz.

Ugyanakkor, ha van olyan hely, ahol az értékeidet őrzöd, azt is érdemes lefotózni, mert egyből látható, ha valaki elmozdította vagy megpiszkálta. Megéri azt a néhány percet és a nyaralásod is sokkal nyugodtabban fog telni.

tudasfaja.com

Hirdetés