Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezentúl minden este ezzel a kis tasakkal a nyakadban akarsz majd aludni!

Ezentúl minden este ezzel a kis tasakkal a nyakadban akarsz majd aludni!

Hirdetés

Sokan ismerik a kámfort. Azok számára, akik még nem hallottak róla, elmondjuk, hogy ez egy fehér kristályos anyag, melyet az örökzöld kámforfából (Cinnamomum camphora) vonnak ki. Ezt az anyagot gyakran használják számos kozmetikai termékben, beleértve az olajokat, szappanokat, krémeket és egyéb anyagokat, mivel nagyon jó hatással van az egészségünkre.

A kámfor íze friss és kissé keserű. A kámfor használatakor azonban nagyon óvatosnak kell lenni, mivel nagyon hatásos összetevő, és ez is irritálja a bőrt. Ez az összetevő fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkezik, és ha bőrre dörzsöljük, akkor zsibbadás érzését idézi elő.

Hirdetés

Ezt a szert kényelmesen magaddal is viheted egy utazásra vagy nyaralásra, mivel nagyon előnyös és hasznos vészhelyzet esetén is. A következő leírásban megtudhatod, hogy milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik a kámfor.

Javítja a vérkeringést

A visszérrel küzdők sok hasznot tudnak húzni belőle, ugyanakkor jól működik, mint emésztést támogató szer. Használható gyulladás és puffadás esetén is. Javítja az emésztést és felgyorsítja az anyagcserét.

Légzőszervi problémák esetén

Ha légzőszervi problémákkal küzdesz, akkor érdemes egy ilyen ki zsákocskát éjszakánként a mellkasodon pihentetni, amíg alszol. Segít megszüntetni a köhögést és tisztítni a légutakat.

Hogyan kell használni ezt a kis tasakot?

Az első lépés, hogy szerezz magadnak kámfort, majd tedd bele egy kisebb anyag darabba, köss hozzá egy madzagot és tartsd ezt a kis tasakot a mellkasodon. Ugyanezt a hatást érhetjük el, ha forró vízbe kámforolajat csepegtetünk, törülközőt teszünk a fejünkre és fölé hajolva belélegezzük. Segít majd megtisztítani a tüdőt és a légutakat.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságok

A kámfor nagyon hatásos az izomfájdalom enyhítésében is. Nagyszerű szer az izomrándulások kezelésére. Fájdalomcsökkentő hatást is kifejt azon a területen, ahová felvisszük. Lokálisan zsibbasztó hatású és csillapítja a fájdalmat. Hatékony még izomgörcsök és erős összehúzódások kezelésére.

A kámforolaj használható különféle izomsérülések esetén bemasszírozva, idegi rendellenességek és epilepsziás rohamok kezelése során.

Gombaellenes

Kiváló kezelést nyújt gombás bőrbetegségek esetén, azonban óvatosan kell alkalmazni, mert sérülésekre jutva erősen irritáló hatású.

Hirdetés
loading...