Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez történik azok testével, akik délután alszanak egy keveset!

Ez történik azok testével, akik délután alszanak egy keveset!

Hirdetés

Sokan nem szeretnek délutáni pihenőt tartani ebéd után, leginkább azért, mert úgy érzik, ezzel kettévágják a napjukat, és utána sokkal nehezebb lesz visszaállni a napi sürgés-forgásba, vagy este elaludni.

A kisbabák, illetve a macskák aztán tudják, hogy kell élni, van egy csomó idejük délutáni pihenőt tartani. De vajon hogyan hat a testünkre, ha mi is így teszünk?

Hirdetés

Nagy hiba, hogy sokan alábecsülik a délutáni pihenő pozitív hatását, hiszen rengeteg előnnyel rendelkezik. Íme néhány közülük, amelyek rácáfolnak arra is, hogy az a kis pihenő megszakítja a napi rutint, és fáradtabbá tesz:

FEJLESZTI A KOGNITÍV KÉPESSÉGEKET

Ahogy az esti alvás alatt rendeződnek a fejünkben az információk, és másnap sokkal tisztább fejjel ébredünk, úgy a délutáni pihenő is sokat segíthet ebben. Ha már úgy érzed, hogy az agyad megtelt, és már nem tudsz koncentrálni, pihenj le, és szundíts egy 30 percet, vagy egy órát.

JÓ HATÁSSAL VAN A SZÍVRE

Egy kutatás kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen pihennek délután, sokkal egészségesebbek, és sokkal kevesebb kockázattal kell számolniuk a szívbetegségekkel kapcsolatban.

CSÖKKENTI A STRESSZT ÉS A SZORONGÁST

A napi fáradtság nagy mértékben növeli a stressz szintjét, és csak megnehezíti a dolgunkat.

CSÖKKENTI A FARKASÉHSÉGET

Ebéd után előfordul, hogy nem csökken az éhségünk, sőt, minél több édességet tömnék magunkba. Ilyenkor jót tesz, ha egy kicsit pihenünk, időt adunk a testünknek, amíg felfogja, hogy mennyit ettünk!

Hirdetés