Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez a gyógymód lekörözi a kemoterápiát

Ez a gyógymód lekörözi a kemoterápiát

Hirdetés

A kemoterápia során olyan vegyületeket juttatnak a szervezetbe, amelyek közvetlenül a rákos sejteket célozzák és pusztítják el. Mivel a kemoterápia minden olyan sejtre hatással van, amely gyorsan osztódik, ezért egészséges testi sejtek is kárt szenvednek, mint a hajhagymák sejtjei és a bélhámsejtek is.

Az immunterápia az elmúlt évek egyik legjelentősebb kezelési módszere a rákterápiában. Lényege, hogy a beteg személy immunrendszerét erősíti, melynek köszönhetően a rákos sejtek ellen jobban fel tudja majd venni a harcot. Az immunterápia a saját immunrendszerben rejlő lehetőségeket igyekszik kihasználni.

Hirdetés

Ez a kezelési módszer önmagában és kombinációban is használható egyéb terápiás eljárásokkal. Bizonyítottan hatékony több rákos megbetegedéssel szemben is és a kemoterápia felfedezése óta az egyik legígéretesebb újfajta kezelési mód.

Eredmények

Megfigyelések alapján kiderült, hogy az immunterápia átlagosan a kezelésbe bevont személyek 25%-nál vált ki tartós eredményeket és azt is, hogy a különféle ráktípusok esetében különböző a hatékonysága. Az egyéb célzott kezelési módok (pl. kemoterápia) esetében ez az arány 11% volt.

Kiemelendő, hogy az immunterápiára adott tartós válasz esélye annál nagyobb, minél korábban megkezdik a kezelést. Ehhez természetesen a korai diagnózis is elengedhetetlen. Mindenesetre üdvözítő, hogy egy új és jó reményekkel kecsegtető megoldás is létezik az egyik legkegyetlenebb betegséggel szemben.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés