Kezdőlap AKTUÁLIS Ettől fél mindenki – Most jött a hír Szoboszlai Dominikról

Ettől fél mindenki – Most jött a hír Szoboszlai Dominikról

Hirdetés

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott sztárja és a Liverpool középpályása két mérkőzés után egyetlen gólpasszal áll a labdarúgó Európa-bajnokságon.

 

Hirdetés

Az eddigi teljesítménye alapján sokan felteszik a kérdést, milyen állapotban van Szoboszlai, és vajon miért maradtak el tőle a tőle megszokott extrák?

Fókuszban a magyar válogatott sztárja

Kétségkívül Szoboszlai Dominik játékát övezi a legnagyobb figyelem a magyar válogatottból az Eb-n. A Liverpool légiósát immár nemzetközi szinten is jegyzik, nem véletlen, hogy a magyar válogatott eddigi két Eb-meccsén a legtöbb kérdést miatta intézték a külföldi kollégák a magyar újságírókhoz a média tribünön.

A legtöbben arról érdeklődtek, egészséges-e Szoboszlai Dominik, mivel Svájc és Németország ellen nem tudott olyan hatást gyakorolni a mérkőzésekre, amit eddig megszoktunk tőle.

Szereplése Svájc és Németország ellen

Svájc ellen úgy tűnt, mintha Szoboszlai mindent egyedül vállalna. Szabadrúgásokat lőtt, szögleteket adott be, labdákat szerzett, hatékonyan passzolt, a széleken és középen is feltűnt.Miután 1-0-s hátrányba kerültünk, építkezett, támadást vezetett, majd befejező is szeretett volna lenni egyszerre. Sokat volt játékban, gólpasszt adott, de a Nemzetek Ligájában vagy a selejtezőkön látott extrákat nem láttunk tőle. Nyilván nem miatta kapott ki 3-1-re a magyar válogatott.

Németország ellen kétszer is közel állt a gólhoz. Manuel Neuer védte a szabadrúgását, majd egy lövését blokkolták, ami a bal sarok felé tartott. Frusztráltsága nyilvánvaló volt, hiszen labdaelrúgásért sárga lapot kapott, majd a lefújás után hosszasan beszélt a játékvezetővel.

Minden bizonnyal a németek első, véleményes góljára is rákérdezett, hiszen Willi Orbant lökték a 16-oson belül, de a bíró nem ítélt szabadrúgást a javunkra.

Tény, hogy önmagához képest Szoboszlai Dominik nem játszik látványosan. Rá irányul a fókusz, 24 évesen csapatkapitányként vezeti a csapatot, vezéregyéniség, mindenki tőle várja az extrát, ami Svájc és Németország ellen nem sikerült.

A Liverpool első 10 Premier League-meccsén végig játszott, aztán Jürgen Klopp februártól mindössze hat bajnokin küldte pályára kezdőként. A Premier League záró szakaszában inkáb csak a kispadról szállt be.

Ennek több oka is volt, fáradtság, combizomsérülés, illetve addigra jobban megismerték az ellenfelek, alkalmazkodni tudtak a stílusához. Lehet, hogy a meccshiány is hatással van rá jelenleg?

Az izraeliek elleni utolsó felkészülési meccsen cserét kért, mert nem akart sérülést kockáztatni, tehát előfordulhat, hogy nem teljesen egészséges, de ez nem hátráltatja abban, hogy pályára lépjen.

A magyar válogatott vasárnap Skócia ellen zárja a csoportkört. Szoboszlai Dominik és a csapat számára kulcsfontosságú lesz ez a mérkőzés, hiszen itt dől el, hogy továbbjutnak-e a következő fordulóba.Remélhetőleg Szoboszlai a következő meccsen újra megmutatja, miért is tartják őt a nemzetközi futball egyik legígéretesebb tehetségének.

Szoboszlai Dominik eddigi teljesítménye ugyan nem felel meg teljesen az elvárásoknak, de a tehetsége és képességei alapján minden esély megvan rá, hogy a továbbiakban is kulcsfontosságú szerepet töltsön be a válogatottban.

A következő mérkőzés remek alkalom lesz arra, hogy ismét megcsillogtassa tudását és bizonyítsa, hogy számíthatunk rá a legnehezebb pillanatokban is.

Hirdetés