Kezdőlap AKTUÁLIS Estére jött a borzalmas hír – Elhunyt a csodálatos énekes

Estére jött a borzalmas hír – Elhunyt a csodálatos énekes

Hirdetés

A zenei világ egyik ikonja, Myles Goodwyn, a kanadai April Wine rockegyüttes meghalt 75 éves korában, hagyatva maga után egy hosszú és sikeres karriert, amely az évtizedeken átívelve generációkat érintett meg.

 

Hirdetés

Myles Goodwyn 1969-ben alapította az April Wine-t, ahol nemcsak az énekesi szerepet töltötte be, hanem gitározott és számos sláger dalszerzője is volt. A zenekar 1971-ben adta ki debütáló albumát, amely azonban kevés figyelmet kapott. Az April Wine azonban kitartó munkával és tehetségével hamarosan felkeltette a közönség érdeklődését.

Az áttörés 1975-ben érkezett meg az “Stand Back” című dupla platinalemez formájában. Az album hatalmas siker volt Kanadában, és ezzel az April Wine a figyelem középpontjába került. A banda következő lemeze, a “The Whole World’s Goin’ Crazy” pedig szintén első helyezést ért el a kanadai slágerlistákon.

Az April Wine világsikerét nem lehet figyelmen kívül hagyni. 1981-ben megjelent “The Nature of the Beast” albumuk több mint egy millió példányban kelt el az Egyesült Államokban. Ezen a lemezen található “Just Between You and Me” című daluk a legismertebb slágerükké vált, amely generációkat érintett meg és a mai napig népszerű maradt.Goodwyn nemcsak a sikerrel, hanem az állandó kreativitással és a zene iránti szenvedéllyel is hagyatkozott maga után. A kanadai zenei színtér és az April Wine rajongói egyaránt gyászolják a tehetséges zenészt és dalszerzőt.

Myles Goodwyn neve örökre beíródik a zenei történelembe, emlékére emlékezve és örökzöld dalain keresztül tovább élve.Hirdetés